Три храми на Хмельниччині перешли до ПЦУ (ФОТО)

Три храми на Хмельниччині перешли до ПЦУ (ФОТО)
Тут і далі фото зі сторінки Володимира Ковальчука
  • Жителі сіл Нове Село, Кульчини та Кульчинки проголосували за вихід із Української Православної Церкви. 

  • Настоятель храмів у Красилівській тергромаді підтримав рішення про перехід до ПЦУ. 

Під час повномасштабного вторгнення рф в Україні активізувався перехід релігійних громад із УПЦ до ПЦУ. На території Хмельниччини із 24 лютого 2022 року до 8 вересня 2023 року обласна військова адміністрація зареєструвала статути 257 релігійних громад УПЦ в новій редакції. 

Нещодавно мешканці ще трьох сіл проголосували за вихід з УПЦ. Два з них знаходяться в Красилівській громаді, ще один — у Ярмолинецькій. Про це йдеться на сторінці благочинного Ізяславської округи ПЦУ Володимира Ковальчука. 

У неділю, 8 жовтня, громада села Нове Село висловила бажання перейти до Православної Церкви України. Прихожани Свято-Дмитрівського храму більшістю голосів проголосували за перехід. 

Відео дня

Напередодні, 6 жовтня, відбулися збори релігійних громад у селі Кульчини та Кульчинки. За рішенням громад обидві парафії приєдналися до Православної Церкви України. Разом із громадами до ПЦУ перейшов настоятель обох храмів отець Богдан.

— Залишившись із своєю громадою отець Богдан проявив свою пастирську любов та опіку до людей із якими він багато років разом трудився та молився. Незважаючи на образи та тиск із сторони священників, які ще декілька днів назад молилися з ним за одним престолом отець Богдан зробив вибір на користь християнських цінностей та України, — зауважив протоієрей Миколай Хомяк. 

Після зборів парафіяни разом з настоятелем вперше помолилися українською мовою за Україну за українських військових та мир на нашій землі.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (209)
  • Лєна Ващук

    Слава Богу Слава Україні Слава Слава Слава
  • Татьяна Арсеньева

    Молодці!
  • Pavlo Skuropadskyi

    Віджали
  • Anastasia Mikalo

    Слава Богу, що громади прозрівають і звільняються від московитів.

keyboard_arrow_up