Церква у Ружичній перейшла до ПЦУ. Як це відбувалося (ФОТО)

Церква у Ружичній перейшла до ПЦУ. Як це відбувалося (ФОТО)
  • У релігійній громаді вирішили залишити УПЦ МП.

  • Священика на зборах не було.

Ще одна релігійна громада у Хмельницькому залишила Українську православну церкву Московського патріархату та приєднала до Православної церкви України. Цього разу це були прихожани Свято-Успенського храму, що в мікрорайоні Ружична.

Розв'язувати питання щодо приєднання до ПЦУ мешканці мікрорайону зібралися сьогодні, 14 травня, на території місцевої школи. Спершу всі учасники зборів зареєструвалися. Потім розмістилися біля будівлі школи.

Там виступили депутат міської ради Словян Воронецький, голова районної ради Олександр Чорнієвич, голова ВАТ «Проскурів» Іван Рудик, секретар Хмельницької єпархії ПЦУ отець Володимир. У своїх промовах наголошували на зв’язку російської агресії та УПЦ МП, а також на співпраці окремих священиків останньої з окупантами.

Відео дня

Так, отець Володимир сказав таке:

— Ви не думайте, що не молиться Московський патріархат. Молиться! Але молиться лукаво. Не називаючи речі своїми іменами… Це не питання церкви, це питання нашого з вами буття. Ми будемо вільним великим народом, зі славною історією, зі славними нащадками чи станемо рабами. Я спілкуюся зі своїми священиками, які служать на Сході… Перше, що роблять, коли вони (російські окупанти — прим. авт.) туди приходять, — шукають родини бійців АТО, тих, хто зараз служить, знищують бібліотеки і полонять духовенство. Там де вони зараз є, української церкви немає.

Після цього на зборах підтримали ухвалення статуту релігійної громади у новій редакції, обрали парафіяльну раду та ревізійну комісію, призначили настоятеля храму — протоієрея Петра Леська. Рішення приймали голосуванням, підіймаючи руки. Після цього збори завершилися, і учасники реєструвалися знову.

Відтак вирушили до храму, де змінили замку та опечатали будівлю. Священика УПЦ МП на зборах не було, перехід до ПЦУ він не підтримав. Для остаточного переходу громади до ПЦУ потрібна реєстрація оновленого статуту у Хмельницькій обласній військовій адміністрації.

Нагадаємо, що станом на 5 травня цього року на Хмельниччині налічувалося 915 релігійних організацій УПЦ МП.

Читайте також: Скільки московського патріархату залишилось на Хмельниччині (ІНФОГРАФІКА)

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1006)
  • Светлана Величко- Бондаренко

    Я не думаю що вони ходять в Храм.
  • Людмила Наталич

    Старі маразматики
  • Зоя Кучер

    Прости Господи
  • Неля Грушківська

    Молодці

keyboard_arrow_up