Церква зі 150-річною історією покине московський патріархат

Церква зі 150-річною історією покине московський патріархат
Фото церкви з видання "День за днем"
  • Храм знаходиться у Шепетівському районі. 
  • Історію церкви дізнавайтеся у нашому матеріалі.

У селі Колом’є Крупецької тергромади 5 червня відбувся схід села. Віряни обговорювали перехід Свято-Михайлівського храму з-під юрисдикції упц мп до Православної Церкви України. Все зафільмували на відео. Перехід до ПЦУ підтримали одностайно. Окрім цього, селяни із Колом’є звернулися до Володимира Зеленського та Уряду з проханням заборонити діяльність московського патріархату в Україні, повідомляють на сторінці Крупецької сільської тергромади. Як все було, дивіться на відео.

Колом'євський Свято-Михайлівський храм має давню історію. Колись це була дерев'яна церква. Її спорудили ще у 1869 році за кошти парафіян "в пам'ять звільнення від кріпосної залежності". За це парафіянам у 1870 році керівництво єпархії видало подяку. Спочатку носила назву Церкви Св. Олександра Невського. Була філіальною парафіяльної церкви в селі Кривин. Радянська влада зачинила церкву в 1937 році.

Відео дня

Храм перетворили на клуб, згодом - на склад. У 1941 році зусиллями мешканців села відновили зруйнований верх церкви і знов розпочали богослужіння. А в 1962 році вкотре закрили. Богослужіння не проводилися аж до 1988 року, коли після повного оновлення церкви її відкрили для прихожан.

На прицерковній території був похований Хотовіцький Андрій Антонович (1853-1926), священик приходу Колом'є, повідомляє decerkva.org.ua. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Марічка Шевченко

    Слава Богу! Усім іншим в приклад!

keyboard_arrow_up