Цьогоріч на Бакоті створили 5 муралів. Де саме?

Цьогоріч на Бакоті створили 5 муралів. Де саме?
Тут і далі фото Укрінформ
  • Проєкт реалізувала громадська організація. 

  • На Бакоті створили мурали з назвами «Розірвана душа», «Земля», «Будь спрагою моєю», «Підводний Дністер» та «Збирати квіття на воді і дарувати».

Після повномасштабного вторгнення рф на стінах споруд в Хмельницькій області з’явилось дедалі більше малюнків. Так, останнм часом лише в Кам’янець-Подільському районі намалювали 5 муралів. Усі — на території популярної туристичної локації Бакота. Про це для Укрінформу розповіла співзасновниця мистецької резиденції «Бакота Хаб» Аліна Олійник.

Усі мурали створили митці в межах арт-резиденції, до якої включена й Кам’янеччина. Загалом художники в межах резиденції створили вісім муралів, п’ять з яких розташовані на Бакоті. 

Стінописи розмістили на будівлях в селі Гораївка та селищі Стара Ушиця. А ще три знаходяться у Львові, Одесі та Дніпрі. 

Відео дня

— Окрім того, створені близько 20 живописних, графічних робіт та арт-об’єктів і п'ять музичних треків, до яких відзняли відеокліпи на Бакоті, — додала Аліна Олійник.

Так, на Бакоті художниця Юлія Абрамова створила два мурали — «Розірвана душа» та «Земля». Художниця Зірка Савка написала роботу «Будь спрагою моєю». Мисткиня Роксолана Дудка є авторкою муралу «Підводний Дністер». А завдяки співпраці трьох митців — Зірки Савки, Андрія Горбаля та Андрія Калькова — з’явився стінопис «Збирати квіття на воді і дарувати».

Такий проєкт реалізувала громадська організація «Культурний клуб» за підтримки Українського культурного фонду. Всього ж до резиденції долучилися 15 художників і 5 музикантів. Вони під час війни залишилися в Україні. Роботи, які створили під час проєкту, показали на виставках у селах Гораївка та Чабанівка, а також у Вінниці, Полтаві та Кам’янці-Подільському. А ще в межах резиденції організували онлайн-виставку.

Довідка:
Бакота — це популярна туристична локація на території Національного природного парку «Подільські Товтри». Вона утворилася внаслідок затоплення сіл під час будівництва Дністровської ГЕС. Назва локації походить від однойменного села Бакота, що свого часу було «столицею» Дністрянського Пониззя.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up