Тверезий День знань у Хмельницькому: що слід знати та як можуть покарати

Тверезий День знань у Хмельницькому: що слід знати та як можуть покарати
Фото hromadske.ua
  • Раз на рік в місті влаштовують безалкогольний день.
  • Роблять це вже п’ятий рік поспіль, 1 вересня. 
  • Чи підтримуєте ви ідею тверезого дня?

Щорічний тверезий день в Хмельницькому не за горами. Йдеться про День знань, а саме 1 вересня. Ухвалили таке рішення, щоб боротися із пияцтвом, що начебто виникає на підставі свята. Саме тому придбати пляшку вина чи пива в цей день не вийде. Що варто знати про тверезий день в Хмельницькому, читайте на нашому сайті.

Коли в Хмельницькому заборонено купувати алкоголь

Правила щодо розпиття алкогольних напоїв затверджені Хмельницькою міською радою. Внесені вони до рішення Про встановлення обмежень щодо продажу та споживання пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових на території міста Хмельницького. Згідно з документом, випити в Хмельницькому в будь-який час доби можна хіба що в ресторанах чи кафе. Не поширюється дане рішення і на масові заходи, які проводять в місті.

А от про розпиття в інших місцях можна забути із 22 до 10 години. Адже саме в цей час продаж алкогольних напоїв заборонено. До слова, не продати випивку продавець має право особі, яка на його думку не досягла 18-річного віку й не пред’явила документ. 

Відео дня

Якщо в звичайні дні продаж алкоголю обмежений в часі, то 1 вересня заборона діє протягом дня. Відповідно до рішення, про купівлю пива, вина чи іншого алкоголю у День знань можна забути. Як розповів секретар Хмельницької міської ради Михайло Кривак, кілька років тому дію рішення відміняли, проте згодом знову відновили. 

Хто контролює і яка відповідальність

У рішенні міської ради про обмеження продажу і споживання алкоголю йдеться, що відповідальність за його виконання лежить на управлінні торгівлі ХМР. Контролюють дотримання цього і поліцейські.

Інспектор взводу №1 роти №4 УПП в Хмельницькій області Роксолана Вавренюк розповіла, що відповідно до рішення міської ради, патрульні можуть притягнути до відповідальності за 2 частиною статті 156 (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами) КУпАП. Санкція статті передбачає накладення штрафу на працівника підприємства чи організації торгівлі у розмірі від 1 700 до 6 800 гривень. Роксолана Вавренюк додає, що з початку року патрульні не склали жодного адміністративного матеріалу за вищевказане правопорушення.

Опитування

Друзі, а ви підтримуєте тверезий День знань у Хмельницькому?

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Юрій Демчишин

    Нащо ця дурня всеодно всі продають далі.... І дітям теж
  • Олександр Бойко

    Куплять левак
  • Любов Сердунич

    ПІДТРИМУЮ!  Якби ж не один день на рік, позаяк уже стільки розвелося пияк, що це  становить загрозу виродження української нації!
  • Наталия Саевская

    Это просто цирк! Во-первых, несовершеннолетним и так не должны продавать. При чем тут все остальные? Во-вторых, кто еще не знает где у нас в городе купить алкоголь даже после 22.00? Магазин Ирис все знают? Ну вот. Почему на них это правило не распространяется? А в день знаний так вообще как для этого магазина и придуман, чтоб они в этот день заработали хорошо (пока другим продавать нельзя.....ну вы поняли))))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа у Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up