У дендропарку погасили поштову марку з трактором, який тягне танк (ФОТО)

У дендропарку погасили поштову марку з трактором, який тягне танк (ФОТО)
Тут і далі фото з сайту Хмельницької ОВА

Дату спецпогашення назвали символічною, адже 28 липня вперше відзначаємо День Української Державності, а на марці зображений український трактор, який тягне російський трофейний танк. 

У Хмельницькому відбулося спецпогашення марки “Доброго вечора, ми з України!” Для локації цього разу обрали міський дендропарк. "Гасили" начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій, керівник Хмельницької дирекції “Укрпошти” Микола Громов, заступник голови Хмельницької обласної ради Валентин Соколюк та заступник мера Хмельницького Микола Ваврищук.

— Дуже символічно, що чергове спецпогашення марки відбувається саме сьогодні, адже цей процес став уже маленькою традицією для України та частиною нашої культури і перемоги, — звернув увагу Сергій Гамалій.

Микола Громов розповів, що тираж марки становить 5 мільйонів примірників. Придбати їх на Хмельниччині можна уже від сьогодні у поштових відділеннях. Також “Укрпошта” випустила тематичну листівку, конверт першого дня, художній конверт та сувеніри. Однак, діють обмеження на одні руки:

Відео дня
  • 2 аркуші марок кожного номіналу (2+2);
  • конверти першого дня - 2;
  • конверти - 10;
  • листівки - 10.
Фото зі сторінки Ігоря Смілянського

Ліміти встановили, аби усім вистачило марок. На поштовій марці “Доброго вечора, ми з України!” відтворено реальні події, які мали місце на Миколаївщині та інших регіонах, коли українські селяни без зброї відбирали російську техніку в окупантів. За дизайн марки проголосувало більше 300 тисяч українців.  Крім марки через інтернет-магазин "Укрпошти" можна замовити екошопер, магніти, мерчі та відкривачку для пляшок. 

— Кожна наша марка, то як добрий ляпас російським недоамбіціям. Марка буде доступна майже в усіх відділеннях країни, а враховуючи зображення трактора, то й у сільських теж. Ну і лайфхак — як відрізнити справжні марку та мерч від несправжніх? На нашому немає трактора «білорусь», — жартує генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський

Фото з соцмереж Ігоря Смілянського

— Ця марка так само, як і її попередниці, демонструє незламність, безстрашність та винахідливість українців, якими сьогодні захоплюється весь світ. Ескіз поштової марки, конвертів, листівок та штемпелів спецпогашення виконала дизайнер-графік та викладачка живопису Анастасія Бондарець, — зазначають в обласній адміністрації

До слова, спецпогашення марки з трактором сьогодні проходить по всіх обласних центрах країни. 

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up