У "Дії" почалося голосування за національне журі на "Євробачення-2023": які кандидатури

У "Дії" почалося голосування за національне журі на "Євробачення-2023": які кандидатури
Колаж vsim.ua
  • На розсуд учасників голосування 10 кандидатур. 

  • Із них сформують п’ятірку, а той, хто набере максимум голосів — очолить журі. 

У середу, 29 березня, у мобільному застосунку "Дія" з'явилося нове голосування. Цього разу українцям пропонують обрати склад національного журі "Євробачення-2023", який голосуватиме у другому півфіналі та фіналі пісенного конкурсу. 

Голосування, на якому українці можуть обрати склад національного журі, відбудеться вперше в історії участі України в Євробаченні.

На сайті Суспільного зазначили, що віддати свій голос за кандидата на суддівське крісло зможе кожен охочий українець віком від 14 років. Голосування буде відкрито протягом тижня, до 5 квітня включно.

Відео дня

Кандидати на суддівське крісло у національному журі на "Євробачення-2023":

Як взяти участь у голосуванні?

Щоб проголосувати за склад журі, відкрийте на своєму телефоні застосунок "Дія". Перейдіть до розділу "Послуги" та виберіть "Опитування". Далі відкриється голосування, де потрібно обрати одного кандидата.

Додамо, що 67-й пісенний конкурс Євробачення пройде в Ліверпулі. Півфінали відбудуться 9 і 11 травня, а гранд-фінал 13 травня. Однією з чотирьох ведучих гранд-фіналу Євробачення 2023 стане фронтвумен гурту “The Hardkiss” Юлія Саніна.

Євробачення-2023 мало б відбутися в Україні, адже у 2022 році на конкурсі переміг український гурт "Kalush Orchestra" з піснею "Stefania". 

Однак, у червні організатор конкурсу Європейська мовна спілка (EBU) опублікувала заяву, що з міркувань безпеки не проводитиме наступний конкурс в Україні. Отож, пісенний конкурс цьогоріч пройде у Великій Британії замість України.

Україну ж представить тернопільський гурт “TVORCHI” з піснею "Heart of Steel". Вони обійшли хмельницьку бандуристку Марину Круть на Нацвідборі. У гранд-фіналі “TVORCHI” виступатимуть під номером 19.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up