Хмельничанка увійшла до “десятки” фіналістів Нацвідбору на Євробачення-2023

Хмельничанка увійшла до “десятки” фіналістів Нацвідбору на Євробачення-2023
  • До Національного відбору пройшло десять конкурсантів. 

  • Серед них — бандуристка Марина Круть.

Організатори Національного відбору на "Євробачення-2023" в Україні "Суспільне мовлення" опублікували список із 36 артистів, які потрапили у лонглист конкурсу. Цьогоріч свої заявки подади як молоді виконавці, так і популярні музиканти. Серед них і такі, хто вже брав участь у минулих нацвідборах пісенного конкурсу. 

Після цього учасники конкурсу пройшли живі прослуховування. Фіналістів обирав музичний продюсер Нацвідбору Дмитро Шуров (Pianoбой) та його команда обрали фіналістів. Шорт-лист оголосили 17 листопада. До нього увійшли 10 виконавців. Серед них є і представниця з Хмельниччини — бандуристка Марина Круть (KRUTЬ)

Список фіналістів Нацвідбору на Євробачення-2023

  • Відео дня
    /li>

Фінал та журі

Після цього за місяць журі та глядачі Нацвідбору проголосують за переможця, який представить Україну на "Євробаченні-2023". Фінал Національного відбору пройде 17 грудня в укритті. Організатори конкурсу прагнуть убезпечити глядачів та учасників. 

Обиратимуть представника на Євробачення-2023 троє суддів. До слова, журі Нацвідбору пісенного конкурсу цьогоріч обирали українці через Дію. З 9-ти претендентів проголосували за 3-х.

До складу журі увійшли — лідер гурту "Антитіла" Тарас Тополя, фронтвумен “The HARDKISS” Юлія Саніна та переможниця Євробачення-2016 Джамала.

Нагадаємо, цьогоріч “Євробачення-2022” виграли представники з України — гурт “Kalush Orchestra” з піснею “Стефанія”. Однак, через війну Україна не може прийняти пісенний конкурс на своїй землі, тож “Євробачення-2023” перенесли до британського Ліверпуля.  

Хто з “десятки” виконавців вам найбільше імпонує?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up