У другому турі зменшилася кількість порушень виборчого законодавства — ОПОРА

У другому турі зменшилася кількість порушень виборчого законодавства — ОПОРА
Громадський омбудсмен із захисту виборчих прав «Опори» Володимир Гарієвський та координатор «Опори» Андрій Попик
  • Активісти організації проводили спостереження на дільницях всієї України.

  • Виборчий процес на Хмельниччині називають спокійним та демократичним.

Під час голосування 21 квітня порушень виборчого законодавства було менше, ніж у першому турі. Про це сьогодні, 22 квітня, повідомляє громадська організація «Громадянська мережа „Опора“». Активісти проводили спостереження на виборчих дільницях усієї України.

Повідомляється, що найпоширенішим порушенням були спроби проголосувати без паспорта. Такі випадки були на 5,5% дільниць. Під час першого туру таке траплялося на втричі більшій кількості дільниць. Наприклад, на одній з дільниць Ізяславського району виборча комісія в проголосувала за те, щоб видати бюлетень людині, яку вони нібито знають. Про цей випадок розповів координатор «Опори» у Хмельницькій області Андрій Попик.

Також виборці часто умисно демонстрували свої заповнені бюлетені. Спостерігачі зафіксували такі випадки на 5% дільниць. Це вдвічі менше, ніж під час першого туру.

Відео дня

Крім того, виборці фотографували свій бюлетень. Таке траплялося на 3,3% дільниць. У першому турі цей показник також був більшим.

Траплялися й інші порушення, наприклад, незаконне вкидання виборчих бюлетенів та присутність сторонніх осіб під час підрахунку голосів.

За словами координатора «Опори» Андрія Попика, вибори пройшли спокійно та демократично, без конфліктів чи складних конфронтацій. Також не було порушень, які могли б вплинути на результати виборів.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up