У Дунаївцях відкрили меморіальну дошку загиблому на Донеччині захиснику

У Дунаївцях відкрили меморіальну дошку загиблому на Донеччині захиснику
Тут і далі фото із ФБ-сторінки Новодунаєвецької селищної ради
  • Андрій Воронецький загинув від артобстрілу у Авдіївці. 

  • Вдома залишилась дружина та двоє дітей. 

У понеділок, 18 грудня, в Дунаєвецькому ліцеї з’явилась ще одна меморіальна дошка. Вона присвячена пам’яті загиблого випускника школи Андрія Воронецького. Про це повідомили у Новодунаєвецькій селищній раді. 

Андрій Воронецький народився 11 грудня 1986 року. На початку повномасштабного вторгнення його мобілізували до військової частини А 4007. Андрій служив водієм відділення технічної розвідки ремонтно-відновлювального батальйону. 

Майже рік, із березня 2022 року по квітень 2023 року був на Донецькому напрямку, в населених пунктах Авдіївки. За військову службу його нагородили відзнакою Президента України «За Оборону України» та медаллю «Непереможні». 

Відео дня

Андрій Воронецький загинув 23 квітня цього року на позиціях поблизу Авдіївки. Він потрапив під артилерійський обстріл та отримав несумісне з життям поранення.

Військовий мав сім’ю у Дунаївця— дружину та двох дітей, Анастасію та Назара. На фасаді освітнього закладу, де він вчився, вшанували пам’ять про воїна. 

Віддати шану захиснику прийшли рідні, близькі, друзі, представники влади, духовенство, військові, громадськість, працівники закладу освіти та учні. Присутні вшанували пам’ять про захисника хвилиною мовчання та поклали квіти.

— Обличчя загиблого Героя має бути прикладом для усвідомлення односельцями, що Україна втратила одного з найкращих, найсміливіших синів. Він віддав своє життя, аби ми жили у мирній квітучій Україні, — додають в громаді. 

Додамо, що це не перша втрата освітнього закладу. Раніше там встановили меморіальну дошку пам’яті загиблому воїну Богдану Галачинському та двом випускникам цієї школи – Анатолію Гончаруку та Олександру Сороці. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up