У Гречанах запрацював тир: яка є зброя та як записатися

У Гречанах запрацював тир: яка є зброя та як записатися
Скрін з сюжету телеканалу "Місто"

Приміщення облаштували з нуля, закупили зброю та мішені і вже провели перші майстер-класи.

У Гречанах, на території стадіону “Локомотив” відремонтували приміщення тиру. Облаштували приміщення практично з нуля: зробили внутрішні косметичні роботи, закупили зброю та мішені. Зі зброї наразі лише пневматична гвинтівка та пістолет. 

Надходять запити від дорослих

У тирі вже проводять перші майстер-класи. Перед початком інструктор Анатолій Хміль розповідає кожному про будову зброї, з якої стрілятимуть, та пояснює як правильно це робити. А далі вже переходять до самої стрільби. Про це йдеться в сюжеті телеканалу "Місто"

Відео дня

Сам інструктор зауважує, підростаюче покоління має вміти тримати в руках зброю. А стрільба навчає уважності, терпінню та дисциплінованості. 

У центрі можна обрати груповий або індивідуальний формат заняття. Аби це зробити — слід попередньо записатися. Зараз майстер-класи організовують для дітей віком від 8 до 18 років. Та незабаром планують зробити “майстерку” для дорослих. Культорганізаторка центру Ольга Шевцова зазначає, це викликано чималою кількістю запитів від дорослих, які прагнуть навчитися стріляти. 

— Якщо Ви мрієте стати влучним і швидким стрільцем, хочете відчути в руці вагу справжнього пістолету та гвинтівки і, прицілившись, випустити кілька патронів в мішень — приходьте до нас в тир, — додають в центрі “Плоскирів”.

Записатися на заняття можна за телефоном 0673814438. Можливі індивідуальні (без вікових обмежень), групові заняття або проведення змагань. 

 

Вільне володіння зброєю

В Україні планують кардинально змінити правила відносно вогнепальної зброї. Мають дозволити вільне носіння пістолетів. Відповідні законодавчі зміни мають прийняти цього року. А вже з 2023 року українці зможуть вже вільно купувати пістолети.

Майже 60% українців та українок підтримують дозвіл на зброю для цивільних. Такі дані опитування у додатку "Дія", яке проводили наприкінці травня цього року.

Передбачається, що можуть бути внесені додаткові рішення щодо збереження контролю над обігом зброї, які торкнуться перевірок власників зброї та реєстрації пістолетів.

Наразі без дозволів повнолітні жителі можуть придбати газові балончики, крім тих, які використовують правоохоронці, пневматичні пістолети калібру менш як 4,5 міліметра та швидкістю польоту кулі понад 100 метрів в секунду, і револьвери під патрон "Флобера". Тобто ті, у яких практично або повністю відсутній пороховий заряд. Відповідно, боєприпас вкрай малопотужний. 

Опитування

Друзі, як ви вважаєте, потрібна зброя цивільним українцям?

У жовтні запрацює реєстр зброї

До кінця жовтня в Україні планується запустити в роботу Єдиний реєстр зброї. Про це розповів заступник міністра внутрішніх справ Ігор Бондаренко для Укрінформ

— Ця система — Реєстр — дає змогу у будь-який момент часу розуміти, де і яка зброя перебуває, хто за неї відповідає Якщо відповідного закону найближчим часом прийнято не буде, шляхом внесення змін до відомчих підзаконних нормативних актів до кінця жовтня запускаємо Єдиний реєстр зброї у промислову експлуатацію вже з тим набором сервісів, які готові та можливі на цей час, — сказав посадовець.

За його словами, громадяни зможуть бачити у Реєстрі інформацію про себе, розуміти актуальність строків щодо документів, отримувати нові сервіси.

— З певним громадянином пов’язані різні інформаційні об’єкти, якими можуть бути транспортний засіб, одиниця зброї, документи тощо. У цьому Реєстрі зберігатиметься інформація про логічний зв’язок громадянина і зброї, — пояснив заступник міністра.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Алина Новикова

    Де знаходиться та скільки коштує
  • Сергій Підгайчук

    де це тір ,як туди попасти ,дякую за відповідь

    Irina Shutyak reply Сергій Підгайчук

    Сергій Підгайчук я тебе заведу , ми труда ходили , вчились стріляти…

keyboard_arrow_up