Хмельничанин застрелив собаку з рушниці: у поліції розпочали розслідування

Хмельничанин застрелив собаку з рушниці: у поліції розпочали розслідування
Фото і сторінки Хмельницького РУП
  • Чоловік вистрелив у дворового пса, бо той крутився поблизу його подвір’я. 

  • Правоохоронці вилучили зброю для проведення експертизи.

  • Зловмисника можуть посадити на 3 роки до в’язниці. 

Цієї п’ятниці, 12 серпня, у приватному секторі в мікрорайоні Дальні Гречани містянин вистрелив у дворового пса з пневматичної зброї. Тварина не встигла добігти до своєї будки, від крововтрати померла за лічені хвилини.

Вуличний пес з кличкою “Друг” був добрим, любив дітей, нікому не чинив зла й не заважав. Ним опікувалися зоозахисники та чимало мешканців мікрорайону. Звістку про вбивство собаки повідомила захисниця тварин Раїса Мельницька. 

Нагадаємо, власник одного з домогосподарств у мікрорайоні тримає вдома суку, яка зараз саме “тічкує”. Не дивно, що поблизу його господи крутилися собаки. Очевидно, чоловіка це не влаштовувало. Та замість того, аби звернутися до відповідних органів, служб або ж зоозахисників, він вирішив владнати питання по своєму. Вихопив пневматичну рушницю та поцілив у собаку.

Відео дня
Фото Раїси Мельницької

Зоозахисники, які прибули на місце були шоковані. Одразу ж викликали поліцію та усі відповідні спецслужби. Раїса Мельницька каже, пса це вже не врятує, однак, недобросовісний чоловік має бути покараний за свій вчинок.

— Не звернувся до волонтерів, чи у відповідні служби нашого міста, аби якось вирішити дану проблему, людина просто взяла пневмат і вбила тварину. Друг лише встиг прибігти до своєї будки і там помер біля неї за лічені хвилини. Ми не встигли його врятувати. Шансів було ноль, — скаржиться зоозахисниця. 

Захисники тварин написали заяву до поліції. А самого собаку забрали на розтин. Також вони підключили до справи юристів з фонду “Uanimals”. 

В понеділок, 15 серпня, в поліції повідомили, що вже розпочали досудове розслідування info за цією справою. Пневматичну зброю у 38-річного хмельничанина вилучили для проведення ряду експертиз та встановлення усіх обставин події.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від одного до трьох років або позбавлення волі на строк від двох до трьох років. Наразі слідчі дії тривають.

У коментарях на vsim.ua читачі обурені вчинком хмельничанина. Його вчинок засуджують та порівнюють з ворожою бездушністю:

Додамо, в Україні вже найближчим часом планують прийняти закон про легалізацію зброї. Передбачається, що українці зможуть купувати пістолети та іншу вогнепальну зброю для охорони своїх домівок. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський

Ми запитали в читачів чи варто легалізовувати зброю. За добу маємо такі результати з сайту та телеграм-каналу:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олійник Валентина

    Нелюди,на війну його
  • Ольга Вансович

    Його те саме чекає

keyboard_arrow_up