У Хмельницькому 45-річний Олександр переслідує дівчат. Що про нього відомо

У Хмельницькому 45-річний Олександр переслідує дівчат. Що про нього відомо
  • Цей незнайомець обирає собі пасію до 25 років й відстежує її маршрут протягом дня.
  • Потім годинами чекає на неї біля будинку чи місця роботи.
  • Що відомо про чоловіка, який переслідує хмельничанок?
  • Зібрали розповіді чотирьох дівчат, які тепер не виходять на двір без перцевого балончика.

“Якось чекав мене під роботою 4 години”, “Пропонував 300 доларів, якщо знайду йому дівчину”, “Фотографував мене в супермаркеті”, -  так про незнайомця Олександра розповідають хмельничанки, яким від 19 до 24 років. За деякими з них чоловік слідкує вже понад рік. При цьому детально вивчає їхнє життя, дізнається, де мешкають і працюють. Все це - аби потім не давати їм проходу або погрожувати. 

Журналісти vsim.ua поспілкувалися із чотирма дівчатами, які постраждали від переслідувань того самого Олександра. На щастя, він не завдав їм фізичної шкоди. Мова йде про психологічний тиск, що заважав хмельничанкам спокійно пересуватися вулицею. Тож вони стали ходити лише з перцевим балончиком.

45-річний Олександр слідкує за дівчатами в різних мікрорайонах Хмельницького. У всіх його пасій різні історії. Та розповідь кожної зводиться до одного - незнайомець шукає собі супутницю життя. Для цього має певні критерії - дівчина має бути худорлявою й віком до 25 років. 

Відео дня
Скрін з камери спостереження

Насправді ми знайшли більше ніж четверо дівчат, які стали жертвами “залицяльника”. Однак не всі вони погодилися висвітлювати власні історії, бо бояться за власну безпеку. Інші хмельничанки дали згоду на оприлюднення їхніх розповідей. Деякі заборонили використовувати свої фото. Мовляв, не хочуть, аби Олександр почав переслідувати їх знову. 

Ірина, 21 рік

“Зізнавався мені в коханні й погрожував моїй мамі”

Переслідувач дівчат приїхав з Шепетівки. Там він зустрів Ірину, яка в той час гостювала в батьків. Через якийсь час він опинився у Хмельницькому й вже тут продовжив слідкувати за дівчиною. Ірина припускає - той приїхав в обласний центр через неї. 

Вперше дівчина зустріла Олександра влітку 2019 року. З того часу він й почав за нею стежити. Дівчина розповідає, що той слідкував, коли вона була на роботі чи проводила час із друзями. Каже, крутився неподалік них і всі з компанії його добре бачили. 

Ірина має хлопця. Однак Олександра це не зупиняло і той зізнавався їй в коханні. Коли зрозумів, що дівчині на нього байдуже, десь дістав контакт її мами. Просив, щоб вона вправила доньці мізки, аби та звернула на нього увагу. А згодом - почав погрожувати. 

Скрін з камери спостереження

Ірина розповіла, що її переслідувач має друга, якого звати Андрій. Він погрожував дівчині. Казав “ти можеш не дійти додому” або “за тобою слідкують”. 

Альона, 24 роки

“Чому ви за мною ходите?”

Хмельничанка Альона натрапила на Олександра понад півроку тому. Сталося це на Тернопільській, біля супермаркету “Сільпо”. На той час там був “Фуршет”. Дівчина розповідає, що чоловік помітив її в магазині. Він не відводив від Альони погляду. Після цього випадку Олександр почав за нею стежити. 

Ульяна, 22 роки

“Пропонував 300 доларів, якщо знайду йому дівчину”

Ульяна зізнається - на перший погляд, чоловік не здався їй небезпечним. Як і в попередніх історіях, Олександр намагався познайомитися. Коли дівчина сказала, що одружена, він попросив познайомити його з подругами. Ульяна дала йому контакти кількох жінок. Та після цього чоловік не давав їй спокій. Почав ходити за дівчиною на роботу й продовжував наполягати, аби Ульяна знайшла для нього дівчину. 

Яна, 19 років

“Найчастіше його можна зустріти на Електроніці”

Яну чоловік переслідує протягом місяця. Каже, що найчастіше його можна зустріти саме на “Електроніці”. Олександр пропонував Яні женитися. Казав, що вона йому підходить. Мотивуючи цим, ходив за дівчиною ледь не по стопах. Годинами чекав на неї біля роботи й фотографував її у супермаркеті. 

Вище описані переслідування - це сталкінг. Що радить психолог

Психолог Руслан Юшкевич каже, що описані ситуації - це прояв психологічного насильства, що зветься сталкінг. Це переслідування або в соцмережах, або у реальному житті. За словами фахівця, того, хто займається сталкінгом, важко притягнути до відповідальності. Адже спершу жертві слід довести, що її дійсно переслідують. 

Психолог радить жертвам сталкінгу записувати і знімати всі розмови із тим, хто переслідує, при цьому напряму до нього звертатися. Казати щось на кшталт: “Я забороняю це робити”, також запитувати: “Чого ти хочеш?” У майбутньому ці докази можуть зіграти вагому роль при зверненні до правоохоронців. 

Руслан Юшкевич каже, що необхідно повідомити про даний факт психологічного тиску в певні правові організації. Мова йде про ті, де стають на захист жертв сталкінгу. Важливо повідомляти про те, що відбувається своїм близьким. А також  бути готовим до їхнього нерозуміння проблеми. 

Крім того, фахівець радить звертатися в подібних ситуаціях до психолога чи психотерапевта. Оскільки необхідно розуміти, що саме відбувається, чому ця ситуація поселилася у вашому житті та яким чином у ній розібратися. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (29)
  • Пані Кицька

    Ось що каже щодо таких злочинців Патрульна Поліція України https://www.facebook.com/1605714813030380/posts/2916996401902208/

  • Алёна Гилюк

    Цього чоловіка має перевірити поліція,  в нього проблеми  з психікою ,сексуальні домагання  до жінок  . Він небезпечний,  жах,   відео ролики  в новинах показують. Якщо завтра це буде ваша дочка,  дружина,  дівчина  і вони будуть беззахистні перед  цим збоченцим.Якщо він хворий його треба лікувати , ізолювати  від людей.
  • Olga Khmelevskaya

    Цікаво виходить..Переслідує, погрожує, завдає психологічного тиску і поліції та закону на це байдуже..А якщо жертва переслідуваннь під тиском здійснить самогубство чи отримає серцевий напад? Є пряма стаття за доведення до самогубства та завдання  моральної\фізичної  шкоди. А тут так все кльово вимальовується..Прямо шерой дня, навіть в газеті про нього написали((( Щиро сподіваюсь, що знайдуться чоловіки котрі раз і назавжди  пояснять цьому "герою" усе популярно. Бо жоден нормальний чоловік не терпітиме, якщо його дівчину\жінку\доньку переслідує психічно хворий маньяк. Сьогодні воно ходить назирці, а завтра перейде до більш рішучийх дій. Таких треба ізолювати від суспільства якнайдалі.
  • Толік Довгань

    За*  Я* і до дерева." И Тишина".
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 19:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 18:42 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики 09:37 На Хмельниччині збили 2 «шахеди». Без постраждалих і руйнувань
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up