У Хмельницькому чоловік відсудив у росії 200 тисяч гривень через війну

У Хмельницькому чоловік відсудив у росії 200 тисяч гривень через війну
  • Чоловік подав до суду на росію, бо не висипається через повітряні тривоги.

У позовній заяві хмельничанин скаржився на поганий сон через сирени повітряної тривоги та тривале перебування в укритті. Про це  повідомляється в постанові Хмельницького апеляційного суду.

Згідно з постановою, до суду чоловік звернувся ще в серпні минулого року. Хмельничанин заявив, що з моменту початку російської агресії, він кожного дня зазнає стресу через повітряні тривоги та тривале перебування в укритті. Також стверджував, що звук сирени та ракетні удари погано впливають на сон. У заяві чоловік також зазначив, що споглядання ним зруйнованих будівель у Хмельницькому «приносить йому додатковий дискомфорт та втрату віри в людяність загарбників».Хмельничанин стверджував, що у зв`язку зі збройною агресією російської федерації проти України зазнав душевних страждань і принижень, а також переніс стрес і побоювання за свою безпеку. Додатково через війну погіршилися відносини з оточуючими людьми.За його словами, війна призвела до порушення його прав та моральних страждань.

До того ж позивач поскаржився на лідерів громадської думки. Він запевнив, що через них у нього накопичився психологічний негатив і прискорилися процеси старіння. 

Відео дня

Проте у листопаді того ж року Хмельницький міськрайонний суд відмовив.

Але чоловіка це не зупинило і він подав апеляцію, у якій вимагав стягнути на свою користь 1 200 000 гривень шкоди від Росії та одну гривню за шкоду, якої завдала йому Україна через "недобросовісну діяльність органів державної влади".

При другому розгляді справи суд врахував, що на території Хмельницької області та у місті зокрема не велись активні бойові дії. Позивач не надав доказів про завдання шкоди його майну внаслідок обстрілів чи доказів вимушеного виїзду з місця постійного проживання через бойові дії. Чоловік посилався лише на власні моральні страждання внаслідок стресу через повітряні тривоги та те, що потрібно перебувати тривалий час в укритті. Окрім того, за словами хмельничанина, він докладав зусилля для організації свого життя та безпеки, втім, які саме – так і не назвав. 

Таким чином, позов вирішили частково задовільнити. Хмельницький апеляційний суд постановив, щоб Росія виплатила чоловіку 200 тисяч гривень за моральні страждання, які йому завдала війна.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up