У Хмельницькому говоритимуть про добудову АЕС

У Хмельницькому говоритимуть про добудову АЕС
Фото сайту міста Шепетівка
  • Ще влітку Кабмін вирішив добудувати два енергоблоки на Хмельницькій АЕС. 
  • Та у місцевих активістів виникло чимало питань стосовно вартості проекту та підрядника - російського холдингу. 
  • Вже за два тижні представники ХАЕС, обласна влада та експерти зберуться, щоб обговорити ці та інші питання. 

 

26 липня 2018 року Кабмін схвалив кориговане ТЕО “Будівництво енергоблоків №№ 3, 4 Хмельницької АЕС”. Згідно публічно доступних документів, передбачається використання реакторної установки ВВЕР-1000 виробництва чеської компанії «SKODA JS a.s.», яка належить російському холдингу ОМЗ. Він, у свою чергу, внесений в «санкційний список» РНБО України.

Саме тому у Хмельницькому зберуться представники ХАЕС, обласної влади та незалежні експерти, аби обговорити доцільність планів спорудження енергоблоків № 3 та 4 ХАЕС. 

Під час дискусії планується обговорити наступні питання:

Відео дня
  • Чи є в інтересах України будувати енергоблоки ХАЕС із компанією, що належить російському холдингу? Чи є альтернативні постачальники?

  • Скільки коштуватиме проект і хто фінансуватиме будівництво?

  • Які ризики для населення нестиме спорудження та робота додаткових двох атомних енергоблоків на ХАЕС?

  • Чи є безпечні та дешевші альтернативи атомній енергетиці у світі та Україні?

Панельна дискусія відбудеться 13 грудня о 14:00 у виставковій залі Хмельницької школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, що на Проскурівській, 65. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (19)
  • Ігор

    Паліть патиками, смішні люди. Старі енергоблоки колись прийдеться вимкнути, і що ви будете робити? Електроенергія з АЕС найдешевша
  • Катя

    Ні, оскільки впав рівень води у річці, яка йде на охолодження реактивів, її невистачає навіть на те що є..

    Катя reply Катя

    Річка Гора називається і людям в Нетішені немає чим митися
  • Anatoliy Vandalyak

    Навіщо запитувати ? Люди скажуть НІ, а влада зробить по своєму.
  • Serega Bespalko

    Чорнобиль був!!! Хочете ще і хмельницький зробити як Припять
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up