У Хмельницькому хочуть побудувати новий мікрорайон для переселенців (ВІДЕО)

У Хмельницькому хочуть побудувати новий мікрорайон для переселенців (ВІДЕО)
  • Новий мікрорайон може вирости між Гречанами та Олешином.

  • У планах побудувати житло та заселити там внутрішньо переміщених осіб. 

  • Воно буде належати комунальній власності. 

Від початку повномасштабного вторгнення 220 тисяч українців із різних міст тимчасово зупинялись у Хмельницькій громаді. Нині ж у місті та навколишніх селах зупинились близько 25 тисяч переселенців. З них в черзі на соціальне житло перебуває 241 сім’я. Про це розповів міський голова Олександр Симчишин.

За його словами, наразі міська влада розглядає 2 варіанти як забезпечити внутрішньо переміщених житлом. Або ж реконструювати вже готові будинки чи побудувати нові. У мерії планують піти обома шляхами. 

— Перший проект, який реалізовуємо і плануємо до середини осені завершити і під зиму заселити людей, це реконструкція двох наших існуючих будівель на вулиці Інститутській, 12/1 (гуртожиток) і Кам’янецькій, 74, де приміщення були нежитлові, але вони переведені у статус житлових і це будуть смарт-кімнати гуртожиткового типу для близько 230 людей, — пояснив Симчишин. 

Відео дня

Ремонт робитимуть за грантові кошти Європейського Союзу. Їх дали місту в подарунок. Другий проект також презентували Євросоюзу. Там підтримали ідею хмельничан. 

— Це виділення грантових коштів також з Європейського Союзу для будівництва капітального житла, на вільних земельних ділянках між Гречанами і Олешином. По суті, ми там бачимо новий мікрорайон, який можна розбудовувати, — зазначив міський голова. 

Місто бере на себе підведення комунікацій (воду, каналізацію, систему теплопостачання, окрему котельню) та відводить земельну ділянку, а Європейський Союз фінансує будівництво. 

— Сподіваємось, що у квітні-травні будуть кошти і вже у травні-червні розпочнеться саме будівництво. Все житло буде соціальним і обов’язково буде у комунальній власності, — доповнив Олександр Симчишин.

Більше дивіться на відео від ТРК “Місто”:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (54)
  • Читач92

    Тим переселенцям, треба фільтрацію робити. І вчити українську мову, а то вони мене бісять у магазинах, на роботі.

    Читач22 reply Читач92

    от Вам переселенці не нак розмовляють.. ви   на себе подивіться,   пройдіться по Дубово  або Раково  ві там такий "клятий"  московський діалект почуєте. що ні один із переселенців  так   з роду не вмів....   Собі зробіть в мозгах фільтрацію....
  • Яна Велинская

    Жаба криворота......Ти вже сміттєпереробний завод , падло, побудував, розтрощили гроші, списали і справа в шляпі...   Але ж мало,треба ще! Бігущих у себе в маєтку розселяй, там місця вистачить!
  • Oleksandr Sas

    Спочатку розберіться по кожному окремо з переселенців хто є хто і де їх чоловіки???? Правильніше булоб допомогти будматеріалами і хай будуються там де жили, говорили російською і до кінця не розуміли хто вони і з ким!!!!!

    Яна Велинская reply Oleksandr Sas

    Чоловіки то щури, здриснули пересидіти!

    Гнати їх назад, місто своє боронити!
  • Albert Bylah

    А скільки вже вкрали ? 😂

    R Demir reply Albert Bylah

    Всі хочуть файно жити, то нехай крадуть...Будматеріали можна купляти в літрах, воду в кілограмах, а землю в кіловатах.)))

keyboard_arrow_up