У Хмельницькому нечистоти потрапили в канал, з’єднаний з Південним Бугом: деталі

У Хмельницькому нечистоти потрапили в канал, з’єднаний з Південним Бугом: деталі
Світлини з сторінки «Суспільне Хмельницький»
  • Трапився порив на мережі.
  • Нечистоти хлинули в канал
  • Чи постраждала живність у річці?

Витік нечистот з колектора каналізаційно-насосної станції трапився в мікрорайні Гречани, що в Хмельницькому. Стоки потрапили в канал, що сполучається з Південним Бугом.

«Дуже велика площа була забруднена, - констатує «Суспільному» голова громадської організації «Річки Хмельниччини» Віктор Карван. - Канал і найближча територія, квадратів 200 в довжину і в ширину десь метрів 60».

У «Хмельнцькводоканалі» підтверджують: прорив – трапився, витік – був, локалізували. Причина аварії – зношеність каналізаційної мережі.

Відео дня

«Мікрорайон Гречани такий напівіндустріальний район, який створює, на жаль, через старість, ветхість інфраструктури проблеми й Південному Бугу, - зауважує член правління громадської організації «Річки Хмельниччини» Павло Везденецький. -  Із моєї точки зору, понад 100 кубів вилилося. Це велика проблема і для земноводних, і для птахів, які тут живуть».

Наскільки велика – згодом знатимемо точніше. Екоінспекція, за словами начальниці відділу взаємодії з громадськістю екологічної інспекції області, проведе обстеження місця витоку неочищених стоків та здійснить відбір проб води та ґрунту.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Олексій

    Кілька тижнів виливались нечистоти  ? А куди дивився директор Хмельницькводоканалу  медик Новосад ?  Можливо вже досить експериментів у призначенні на такі відповідальні посади недолугих  непрофесіоналів ?Чи там Новачку все нормально , «порєшаєм»???? Досить страждань як для містян , так і для екосистеми міста , тим більш у цей складний воєнний стан .  А хоч винні у такій злочинній недбалості покарані ? Чи у нас все добре і так «сойдет» ?
  • Читач47

    Потрібно щоб команда симчишина (екс-свободівці) організувала на тому місці мітинг із свободівськими і червоно-чорними прапорамиі з застосуванням бурликом фізичної сили стосовно самих активних нечистот у поєднанні з красномовністю симчишина, новачка та гончарука змусила всі нечистоти повернутись на належне їм місце.
  • Аннушка Демецкая

    А толку з того, хто що скаже... всеодно жодної відповідальності!! А язиком молоти-не мішки тягати
  • Юрій Марцінкевич

    Цікаво що там Новачок скаже. Що їм нормально скоріш всього. З річки зробили помийну яму . Вся риба видохла

keyboard_arrow_up