У Хмельницькому поширюють російський молодіжний рух: що слід знати батькам

У Хмельницькому поширюють російський молодіжний рух: що слід знати батькам
  • Російський рух став активно ширитися в Україні.
  • У його рамах підлітки влаштовують масові бійки в громадських місцях.
  • Таке зібрання планують провести і в Хмельницькому.
  • Розповідаємо про все детальніше.

Хмельничани стали попереджати одне одного про небезпечні повідомлення, які отримують в соцмережах їхні діти. Зміст таких смс полягає в запрошенні підлітків на масову бійку. Планують її провести біля “Ощадбанку”, що напроти “Либідь Плази”. Текст таких повідомлень передаємо далі:

- Завтра о 9:00 ранку навпроти "Плази", біля зупинки "Ощадбанк". Бажано мати пов'язки, щоб розрізняти одне одного: скінхеди - зелені пов'язки, офніки та кежуалс - жовті, редани - блакитні. Бійка буде проходити без: перцівок, ножів, травматів. Якщо одна зі сторін не прийде - це буде автоматична поразка. Школярів просимо не приходити. Кожен несе відповідальність сам за себе. Людей, які до цього не відносяться, не чіпати. Початок бійки рівно о 09:10. У майбутньому можливий реванш. 

Про подібне також стали повідомляти в одній зі спільнот в Telegram, що націлена на хмельницьку молодь. Про створення такої ж говорять мешканці Волочиська. Та, за їхніми словами, наразі чат у Telegram вже видалено. 

Відео дня

Речниця ГУНП в Хмельницькій області Інна Глега розповіла, що даний рух має російське коріння. А його поширення - це спроба російських пропагандистів провести чергову інформаційно-психологічну операцію та використати дітей для дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні. За її словами, правоохоронці слідкують за ситуацією в Хмельницькому та контролюють її. Крім того, хмельницькі поліцейські дають деякі рекомендації батькам:

- Поліцейські закликають батьків спілкуватися із дітьми, звертати увагу на їхню поведінку, коло спілкування і способи проведення дозвілля. Просимо перевіряти акаунти дітей в соцмережах та спільноти, до яких приєднуються діти. Все це - задля їхньої безпеки. Адже даний рух, безумовно, є інформаційно-психологічною операцією, - каже Інна Глега. 

Чому зібрання пов’язують із російським рухом

Масові бійки, за участі підлітків, в Україні пов’язують із російським рухом. Вперше його представників викрили в москві. Там, в одному з ТРЦ, за один вечір було затримано 300 осіб. Про це повідомляють росЗМІ.

Його учасники називають себе "павуками", зображення яких із цифрою 4 носять на одязі. Крім того, вони можуть одягати картаті штани та надають перевагу чорному одягу. 

Учасники новоствореного руху зазначають: вони не мають жодного стосунку до військових формувань. До того ж кримінальною групою вони себе не вважають. 

Зібрання вже проводили у сусідній Вінниці та інших містах

Вчора, 27 лютого, бійку планували провести у сусідній Вінниці. Про це розповідають у ГУНП у Вінницькій області. Підлітки намагалися організувати “акцію” на одній з площі міста. На це відреагували правоохоронці. Тож бійка не відбулася, а підлітків було затримано. У присутності батьків з хлопцями та дівчатами правоохоронці провели профілактичні бесіди. 

Масову бійку, за участі підлітків, хотіли організувати і в Харкові. Учасники організації вирішили влаштувати бійку з іншою субкультурою “офників”, які таким чином відстоювали свою точку зору. Про все це розповідає видання “Бабель”. 

Поліція вчасно дізналась про вище описану подію. Бійку попередили. Встановили 245 людей, з яких тільки 30 повнолітні. Серед неповнолітніх було 149 хлопців і 66 дівчат. Усіх учасників відправили до поліцейських відділів. Там перевіряли інформацію про організаторів. А також знайшли внутрішні чати в Telegram, через які підлітки збиралися та координувались. 

Подібні зібрання задля бійок також відбулися в інших містах - у Києві, Львові, Івано-Франківську, Житомирі, Одесі.

Читайте також: Один мав одружуватися, інший - мав двох дітей: у Хмельницькому попрощалися з рятувальниками

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (21)
  • Sergei Bonbarchuk

    Не зупинимо - розтічеться як мазут по воді ...
  • Владимир Двойнос

    Відповідні органи  мають вже працювати
    Організатори і виконавці цього неподобства мають бути жорстко покарені
  • Vitalii Plotskikh

    Наказать вместе с родителями и жостко. Что бы другие даже не думали об этом.
  • Виктор Панчук

    Найти!!!Наказати!

keyboard_arrow_up