У Хмельницькому притягнули до відповідальності чоловіка, який продавав моркву

У Хмельницькому притягнули до відповідальності чоловіка, який продавав моркву
  • Торгував у невстановленому місці — біля будинку на вулиці Шевченка.

У Хмель­ницько­му місь­крайон­но­му су­ді роз­гля­нули спра­ву про при­тяг­нення до ад­мі­ніс­тра­тив­ної від­по­ві­даль­нос­ті чоловіка за торгівлю продуктами харчування у невстановленому місці.

Згідно з матеріалами справи: 9 бе­рез­ня 2024 ро­ку він продавав моркву. З собою мав 15 кілограм. Займався торгівлею на вулиці Шевченка у Хмельницькому. Суд визнав таку діяльність — протиправною.

«…близь­ко 10:00 поб­ли­зу бу­дин­ку № 60 по вул. Шев­ченка у м. Хмель­ницько­му здій­сню­вав тор­гівлю з рук про­дук­та­ми хар­чу­ван­ня, а са­ме мор­квою, за­галь­ною ва­гою близь­ко 15 кг, у нев­ста­нов­ле­но­му міс­ці, чим вчи­нив пра­во­по­ру­шен­ня, пе­ред­ба­че­не ч. 1 ст. 160 КУ­пАП».

Відео дня

Чоловік прийшов на су­до­вое за­сі­дан­ня, ви­ну виз­нав та під­твер­див тор­гівлю про­дук­та­ми хар­чу­ван­ня.

Вив­чивши ма­те­рі­али спра­ви, суд виз­на­в продавця винним у вчи­нен­ні ад­мі­ніс­тра­тив­но­го пра­во­по­ру­шен­ня, пе­ред­ба­че­но­го ч. 1 ст. 160 КУ­пАП. На нього нак­лали штра­ф у роз­мі­рі од­но­го не­опо­дат­ко­ву­ва­но­го мі­ні­му­ма до­хо­дів гро­ма­дян, тоб­то 17 грн. Моркву не конфісковували. Крім того, винного зобов’язали сплатити на ко­ристь дер­жа­ви су­до­вий збір в розмірі 605 грн. 60 коп.

Таке рішення ще можна оскаржити.

Нагадаємо, стаття 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення забороняє торгувати в містах із рук на вулицях, площах, у дворах, під'їздах, скверах та в інших невстановлених місцях.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (21)
  • Микола Кушнір

    Поліцаї які піймали отримають премію
  • Саша Легай

    Та за це можна дати років 15. Це ж та сама стаття що за вбивство. От якби мільйон вкрав, зовсім друга мова була би...
  • Марина Литвин

    Більше в Хмельницькому проблем немає? Крім ловити чоловіка, який продавав моркву, чи діда, який продавав мочоні яблука, в поліції немає чим зайнятися?
    Про таке навіть звітувати було б соромно! Коли люди, в такий важкий час, намагаються вижити, а деякі розкормлені морди роботу провели.
  • Владислав Котоний

    Нарештііі, ураааа, я в захваті від роботи поліції, це ж як тепер містяни заживуть, премію драконам і по медальці! Дійсно самий небезпечний злочинець і головна проблема хмельницького, ГІДНО!

    Ps: Придурки тупорилі!

keyboard_arrow_up