У Хмельницькому роздаватимуть Вифлеємський вогонь миру. Де та коли?

У Хмельницькому роздаватимуть Вифлеємський вогонь миру. Де та коли?
  • Вогник миру та добра роздаватимуть безкоштовно. 

Напередодні Різдва кожного року скаути та пластуни всього світу передають Вифлеємський Вогонь Миру. Це символічний вогонь з місця народження Ісуса Христа, який передають до всіх, хто його потребує. Вифлеємський Вогонь є символом доброї справи і підтримки.

Ще 10 грудня він прибув в Україну зі Словаччини. Від вогню запалили лампадки і свічки. Пластуни зі станиці Хмельницький почали його поширення по області. 

У Хмельницькому Вифлеємський вогник передаватимуть всім бажаючим вже сьогодні, 20 грудня. Передача проходитиме о 17.00 в сквері ім. Т. Шевченка. 

Відео дня

— Представники організації «Пласт Хмельницький» поділяться світлом свічки, яке щороку передають до України із міста, де народився Ісус Христос. Кожен із присутніх зможе взяти частинку Вифлеємського вогню додому, — повідомили у міській раді. 

Тим, хто бажає отримати Вифлеємський вогонь в області слід заповнити гугл-форму для комунікації за цим посиланням. Заповнивши форму, з Вами сконтактують щодо найближчої локації, де можна отримати вогонь. Координатор акції на Хмельниччині - 0630217369 (Андрій).

Довідка:
Вифлеємський вогонь миру ― це міжнародна щорічна скаутська акція до святкування Різдва, котра полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа. Основна церемонія передачі вогню відбувається в Австрії у Відні, куди його привозять з Вифлеєму. Далі скаути розповсюджують вогонь по всій земній кулі, до тих, хто потребує його в цей непростий час.

Акцію започаткувала у 1986 році австрійська телерадіокомпанія ORF з міста Лінц. Із самого початку вона планувалася з метою підтримки усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. І одразу ж цю благородну справу взяли в свої руки скаути.

Вже 32-й рік Вифлеємський вогонь поширюється Україною силами українських скаутів-пластунів. З початком російсько-української війни, з 2014-го року, пластуни щороку передають Вифлеємський вогонь миру у зону бойових дій. Разом з символічним вогнем, пластуни передають і різдвяні подарунки у прифронтові міста, військові госпіталі, на блокпости, у бліндажі та окопи нашим воїнам.

А ви братимете додому Вифлеємський Вогонь Миру?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Валентина

    Перестроївся вогонь?)
  • Татьяна Коркушко

    Вже не знають якби нажитися,як обдурити народ ,     то придумали брехливу версію -- продажу Віфлеєммького вогню,але ж тупота забрехалася- огонь загоряться на Різдво,то де ж ці брехуни взяли огонь?
  • Костопинто

    Та може на Банковій щось загориться....слуга народа підсмажений)
  • Анатолій Панчук

    А хтось задумався над тим, де знаходиться Віфлієм? Звідки там взявся вогонь? Яким чином вогонь привезли з Палестини за більше, ніж 3000км? Навіщо займаються обманом чи самообманом?

keyboard_arrow_up