У Хмельницькому розпочався опалювальний сезон (ВІДЕО)

У Хмельницькому розпочався опалювальний сезон (ВІДЕО)

Тепло до осель хмельничан подаватимуть поетапно.

В обласному центрі почали вмикати опалення ще з 14 жовтня. Спершу тепло подали до медичних закладів, у перинатальний центр та військовий госпіталь. Вже від 18 жовтня розпочали опалювати у 80% дитячих садочків.

Тепло вмикали за графіком гарячого водопостачання: вранці і ввечері. Тоді мер міста зазначив, що в оселях ввімкнуть опалення як тільки на вулиці стане холодно. 

— Щодо початку опалювального сезону для житлового фонду, то готові подавати опалення ще з 20 вересня, але, усе залежатиме від температури повітря. Три дні поспіль середньодобова температура має бути 8 градусів і менше, — розповів Олександр Симчишин.

Відео дня

Були готові до сезону ще з вересня

Вже від сьогодні, 3 листопада, міський голова видав розпорядження про подачу тепла до домівок хмельничан.

— Сьогодні офіційно розпочинаємо опалювальний сезон. Це найпізніша дата, яку пам'ятають наші теплоенергетики. Це дало можливість і заощадити суттєві кошти для населення, і газ для держави, - зазначив Олександр Симчишин.

Як подаватимуть тепло

Міський голова розповів, що опалення вмикатимуть поетапно та не на повну. 

— Оскільки  середньодобова температура не нижча 8 градусів, а наступного тижня вдень буде і до +14+15, ми не будемо подавати тепло на повну. Вдень тепло подаватимемо слабше, вночі — сильніше. Усі багатоквартирні будинки мають лічильники із можливістю регулювати теплоносій старшими будинків, — уточнив мер

До початку опалювального сезону, додають в мерії, комунальники були готові ще 20 вересня. Витратили на це близько 150 мільйонів гривень. Для цього виконали всі технічні роботи, зробили реконструкцію котелень, замінили майже 5 тисяч метрів труб у двотрубному режимі.  

— Дуже прошу вас зрозуміти, що цей опалювальний сезон буде найважчим через удари держави-терориста по об'єктах енергетичної інфраструктури. Ми готуємося до різних надзвичайних ситуацій, — попередив Симчишин. 

 

Хтось радий, а хтось вважає, що не на часі

В соцмережах хмельничани активно обговорюють рішення про подачу тепла. Думки розділилися. Хтось радіє, що батареї стали теплі, а хтось вважає, що надворі не так і холодно, аби вже вмикати опалення:

Опитування

На вашу думку, чи варто було розпочинати опалювальний сезон з 3 листопада?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (195)
  • Антоніна Іванова

    Так, варто, але не настільки, щоб квартирки постійно були відкритими (температура повітря в квартирі +24-25 градусів ).
  • Илья Кристя

    Немовлята  в чому  вині   їм холодно
  • Юлия Задорожная

    Ні
  • Танюша Капустяк

    Так,звісно потрібно!

keyboard_arrow_up