У Хмельницькому створять розплідник службових собак (ВІДЕО)

У Хмельницькому створять розплідник службових собак (ВІДЕО)
Фото ілюстративне

Планують розводити вівчарок, спанієлів та лабрадорів. Розплідник має запрацювати через 3 місяці. 

Розплідник робитимуть для фахівців структури МВС. Наразі у кінологічному центрі на балансі 22 собаки, серед яких породи німецької і бельгійської вівчарок, спанієлі та лабрадори. Проте наразі у прифронтовій зоні зросла потреба у більшій кількості службових собак. Тож у МВС вирішили побудувати спеціальний розплідник.

До війни в Україні було 4 таких розплідники. Наразі вони не функціонують через бойові дії на тих територіях. Тож новий розплідник вирішили створити в Хмельницькій області. Його планують облаштувати впродовж трьох місяців. 

— У розпліднику буде 10 вольєрів, 2 вигули великих для щенят і дресирувальний майданчик, — пояснює начальник кінологічного центру Олексій Дяк. 

Відео дня

Щенят утримуватимуть в розпліднику до 2 місяців. Використовуватимуть для розмноження як своїх собак, так і закуплених. Купуватимуть чотирилапих в колег з  Чехії. 

Першими службових собак з розплідника отримають області, в яких тривають бойові дії і які залишились без чотирилапих помічників. 

Нагадаємо, на початку війни у Хмельницькому відкрили “Перший військовий шпиталь ветеринарної медицини”. За чотири місяці ветеринари встигли вилікувати тисячі тварин. Вони допомагали пораненим та хворим тваринам в Бучі, Ірпені, Ворзелі, відправлялись в прифронтові точки для порятунку “чотирилапих” помічників військових та лікували тварин переселенців.

Лише за перші 2 місяці війни ветеринари під керівництвом Кирила Чумакова прийняли близько 2000 чотирилапих пацієнтів. Для порівняння: за 5 років другої світової війни три  військових шпиталі радянської армії пролікували 1000 коней та службових собак.

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Kostia Prytkov

    Psia krew!
  • Анюта Кищук

    В нас, в Хмельницькому, вже колись були службові собаки, біля колишнього м'ясокомбінату
  • Читач16

    Ці собаки будуть для МВС! Причому тут притулки і собаки прикордонників? Читайте до кінця.
  • Ирина Вонсович

    Краще би облаштували притулки для собак

keyboard_arrow_up