У Хмельницькому та районі анонсували «віялові» відключення світла

У Хмельницькому та районі анонсували «віялові» відключення світла
  • Це роблять для забезпечення стабільної роботи електросистеми. 

  • Дізнавайтеся де саме та як надовго вимикатимуть світло. 

Ворожі ракети 10 жовтня вдарили по Хмельницькій енергетичній мережі. Внаслідок цього в домівках хмельничан зникло світло, вода, перестали ходити тролейбуси та не працювали світлофори. Хмельничан навіть попросили обмежити споживання електрики у вечірній час. 

Станом на ранок 11 жовтня електропостачання по всій області відновили на 100%. Про це повідомив голова ОВА Сергій Гамалій. Проте, він зазначив, що в Хмельницькому районі та частині міста Хмельницького можливі «віялові» відключення електропостачання. 

— Як уже повідомлялося, вчора внаслідок влучання ракет було пошкоджено електропідстанцію, що призвело до відключення електропостачання міста Хмельницького та сіл Хмельницької територіальної громади. Задля забезпечення стабільної роботи енергосистеми та недопущення аварійних відключень об’єктів критичної інфраструктури енергетики змушені будуть здійснювати віялові відключення споживачів по Хмельницькому району та обласному центру (мікрорайони: Дальні Гречани та Південно-Західний), — пояснив очільник області. 

Відео дня

Гамалій додав, що електропостачання вимикатимуть на 2 години для 15% споживачів відповідно до графіку. Однак, самого графіку в ОВА поки не надали. 

Рішення про «віялові» відключення світла прийняли і на Київщині. В обласній військовій адміністрації поширили графік планових відключень для ознайомлення мешканців столиці. 

Як підготуватися до відсутності світла? 

Ось кілька простих порад:

А ось тут рекомендації колег з видання «Слово і Діло» про те, як підготуватися до відключень електроенергії.

І також трохи історії коли в Україні були «віялові» відключення від цього ж видання:

До слова, через нестачу електроенергії більша частина тролейбусів 11 жовтня не вийде на маршрут. На заміну їм комунальне підприємство «Електротранс» призначило автобуси. Як і чим добиратися хмельничанам читайте за посиланням.  

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (40)
  • Олександр Бондаренко

    Де подивитись графік віялових відключень. Дякую.
  • Ірина Мироненко

    Львівське шосе, 43 сьогодні з 10 без світла й досі..
  • PutnickFree

    Люди, заспокойтеся....

    Немає ніяких планових відключень, все тріщить по швах і саме аварійно вимикається....

    Тим хто досі не знає чому або звинувачує енергетиків чи Симчишина я нічого пояснювати вже не збираюся.

    Наразі напруга в мережі просідає нижче 170В, ще трохи і знову весь Хмельницький впаде...

    Так що давайте вмикайте побільше електрочайників по 2КВат кожен, хто дома обов'язково треба вимкнути пралку, а я кого є - посудомийну машину і про обігрівачі, бойлери та кондиціонери не забудьте, вам же прямо зараз хочеться чаю, попрати, попрасувати і в хаті холод страшенний всього 20 градусів!
  • Тома Тома

    На дальніх Гречанах до сіх пір немає світла.

keyboard_arrow_up