У Хмельницькому велосипедисти зібралися на благодійний пробіг (ФОТО, ВІДЕО)

У Хмельницькому велосипедисти зібралися на благодійний пробіг (ФОТО, ВІДЕО)
  • Велосипедисти долучилися до заїзду, аби зібрати гроші на тепловізор для українських військових.
  • Взяли участь в заході й рідні загиблих бійців.
  • Учасники одягнули футболки із портретами Героїв з Хмельницького. 

Вранці 22 травня, на майданчику біля кінотеатру Шевченка зібралися велосипедисти. Деякі були із прапорами України на плечах, інші - з атрибутами в жовто-блакитних кольорах. Всі вони долучилися до благодійного велопробігу. Мета - зібрати кошти на тепловізор для українських військових. 

До заходу підготували десятки футболок із портретами загиблих військових з Хмельницького. Їх роздавали учасникам велопробігу та родичам Героїв, яких вбили росіяни. Так, до пробігу долучилися рідні загиблого поліцейського Юрія Чабаха. Він загинув у Бучі. Мати Героя розповідає: син встиг врятувати півторарічну дитину. 

Нет описания.

Відео дня

Взяла участь в благодійному велопробізі дружина загиблого військового, велосипедиста та громадського діяча Віталія Поліщука. Із Героєм прощалися в Хмельницькому минулого тижня. В останню путь його проводжали велоколоною. 

Керівник велоклубу “Поділля” Олександр Галкін згадує Віталія Поліщука зі сльозами на очах. Каже, наразі на війні перебуває ще четверо учасників хмельницького велоклубу. За його словами, до сьогоднішнього велопробігу долучилося чимало велосипедистів. Всі мають спільну мету - зібрати кошти на тепловізор та вшанувати пам’ять про загиблих воїнів. 

Загалом всі учасники перед заїздом зробили свій благодійний внесок до спеціальних скриньок. Сума, яку потрібно зібрати, складає близько 30 тисяч гривень. Тих грошей, яких бракуватиме, надіються зібрати за допомогою небайдужих хмельничан. Про це розповів начальника управління молоді та спорту міськради Сергій Ремез. 

Благодійний велопробіг організувала міська рада спільно з ГО “Критична маса”. Загалом долучилося близько сотні велосипедистів. Вони проїхали маршрутом від кінотеатру Шевченка, по Проскурівській, Кам’янецькій, по вулиці Героїв Майдану та Свободи. Врешті повернулися до точки, звідки стартували. Велосипедисти пересувалися містом у супроводі поліції та “швидкої”. 

Благодійний внесок можна зробити на розрахунковий рахунок БФ «Волонтери Поділля»:

  • ГРИВНЯ: UA023154050000026007052422304 в АТ КБ «ПриватБанк» МФО: 315405
  • ЄДРПОУ: 39374887 (в призначенні вкажіть, що ви учасник велопробігу).

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Саша Грач

    Молодці

keyboard_arrow_up