У Хмельницькому відкрили пам'ятник Григорію Сковороді

У Хмельницькому відкрили пам'ятник Григорію Сковороді
В обласному центрі встановили пам'ятник філософу та митцю Григорію Сковороді. Монумент знаходиться на території головного корпусу Хмельницького інституту соціальних технологій (Толбухіна, 2). Відкриття пам'ятника було приурочено до відзначення двох свят: десятиліття навчального закладу та п'ятнадцятиліття Подільського товариства імені Григорія Сковороди

Кам'яну скульптуру спроектував хмельницький митець Василь Корчовий, відомий авторством класичних скульптурних груп у фойє Національної філармонії України. Пам'ятник Григорію Сковороді виконаний з білого каменю та сягає близько двох з половиною метрів. Погруддя мислителя, що має форму полум'я, стоїть на високому колоноподібному постаменті, а у його підніжжя лежать вічні цінності філософа – Біблія, книга Платона, Азбука та ліра. Образ Григорія Савовича вийшов молодим та сучасним.
Сквер, який знаходиться біля інституту, назвали також на честь Григорія Сковороди. Як сказав заступник міського голови Віктор Байдич, тут мають бути створені всі умови як для студентів навчального закладу, так й для жителів мікрорайону Дубове. “Парк повинен бути зручним для відпочинку, тому навесні ми встановимо тут лавочки та облаштуємо територію”, - розповів Віктор Григорович.
Про пам'ятник сказав слово й заслужений художник України Микола Мазур: “Григорій Сковорода був зразком життя людини. Він помилявся, він не залишив після себе нащадків, але залишив думки... Цей мислитель — взірець любові, доброти, мудрості, розуму, свободи”.
Інформаційна служба газети “Діловий тижневик “ВСІМ”

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:44 Хлопець, який вкрав 20 тисяч доларів у пенсіонерки, оскаржував вирок: що вирішили 16:58 Які вироки отримують члени ВЛК та МСЕК, яких спіймали на хабарництві 16:25 У Хмельницькому відбудуться великодні майстер-класи: коли і де 15:38 «Підвищення радіаційного фону»: в «Енергоатомі» спростували інформацію Від читача 15:12 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 у Хмельницькому 15:07 Ціни на яйця: за скільки продають у Хмельницькому перед Великоднем photo_camera 14:32 Викрав людину і вимагав 150 тисяч доларів: засудили жителя Хмельниччини 14:01 На Хмельниччині до реєстру корупціонерів потрапили 104 особи. Деталі 13:19 У Хмельницькому і в Городку стались ДТП: є постраждалі 12:25 На Юності сталася ДТП з тролейбусом (ФОТО) photo_camera 11:19 1 травня починається запис дітей до 1 класу. Як це зробити? 10:44 На 10 вулицях Хмельницького не буде води через ремонт 10:21 Куди звернутися, щоб повернути гроші зі старого електронного квитка? Працюватимуть три локації 09:04 Куди здати небезпечні відходи? Графік роботи екобуса у травні 20:45 На Хмельниччині працюватиме 108 постійних пунктів незламності 20:01 На Хмельниччині зростає захворюваність на кишкові захворювання: що потрібно знати 19:17 Житель Хмельниччини з ножем напав на оператора столичної АЗС: його затримали
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up