У Хмельницькому вулицю Гагаріна перейменують на Героїв Маріуполя

У Хмельницькому вулицю Гагаріна перейменують на Героїв Маріуполя
Фото ілюстративне. Хмельницька міськрада
  • Також вулиця Пушкіна може стати Чорнобаївською.
  • Про такі плани повідомив міський голова Олександр Симчишин.
  • Також мер розповів про інші ідеї щодо перейменування вулиць міста.

У Хмельницькому близько 20 вулиць потребують перейменування. таку інформацію раніше журналісту vsim.ua повідомляв секретар міськради Віталій Діденко. Одна із вулиць, яку планують перейменувати - Гагаріна.

Саме на цій вулиці розташована Хмельницька міськрада. В майбутньому вулиця змінить назву на Героїв Маріуполя. Про це під час брифінгу сьогодні, 14 квітня, повідомив Олександр Симчишин.

Щодо зміни назв інших вулиць, то мер нагадав. що цей процес декомунізації в місті триває вже 6 років. І пояснив чому за цей час не змінили усі назви, пов’язані з росією.

Відео дня

На першому етап перейменування планують взятися за вулиці в центральній частині міста. Частину все ж хочуть залишити на наступні етапи. Пов’язано це з тим, що війна триває і можуть з’являтися, на жаль, загиблі герої, яких потрібно буде вшанувати. Або ж живі герої, які будуть робити неймовірні подвиги, чи події та обставини, які потрібно буде відобразити в назвах вулиць. 

 - В нас тут є ідея перейменувати вулицю Пушкіна в Чорнобаївську. Побачимо. Цілком можливо. Хороша ідея. Правильна. Але таких Чорнобаївок може бути ще багато. Тому поле для маневру ми ще залишили.

Також мер відповів на питання про те, чи будуть демонтовувати танк, який розташований на перетині вулиць Кам’янецька та Сковороди. Адже подібні ініціативи з демонтажу зараз реалізовують в інших містах України. До прикладу, в Тернополі нещодавно забрали літак. Раніше там демонтували пам’ятник Пушкіну.

Читайте також: Скільки коштує перейменувати вулицю в Хмельницькому

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (87)
  • Гоша Царь

    Про перейменування вулиць. Може не ускладнювати життя мешканцям міста з перейменуванням вулиць прізвищами різних історичних персонажів. Набагато приємніше і зручніше буде жити на вулицях з нейтральними назвами. І легше звикнути буде. Ось накидав декілька варіантів, що в голову прийшло. Варіанти назв вулиць: Абрикосова, Виноградна, Садова, Пшенична, Сонячна, Лугова, Березова, Грибна, Лісова, Липова, Осіння, Весняна, Літня, Зимова, Південна, Північна, Щаслива, Успішна, Благодатна, Найкраща, Позитивна, Вишнева, Персикова, Квіткова, Нового життя, Квітуча, Благодатна, Квітуча, Зоряна, Небесна, Місячна, Світла, Радості, Райдужна, Хороша, Хороших людей, Мила, Жовта, Бузкова, Медова, Палянична, Пісочна, Полунична, Трояндова, Кохання, Життя, Радісна, Мрійників…
  • Леоніда Недзібут

    Підтримую
  • Виталий Радионов

    Гагарин був українцем, нащо його переіменовувати ?
  • Тетяна Чернова

    Бідний Гагарін! Ніяк його ім'я в спокої не залишать - то історична назва потрібна, то зараз і терміново... Невже наша шана, повага і пам'ять полягає в цьому?!

keyboard_arrow_up