У Хмельницькому запустили фонтани. Як вони працюють (ВІДЕО)

У Хмельницькому запустили фонтани. Як вони працюють (ВІДЕО)
  • Минулого року у міській раді взялись за старенькі хмельницькі фонтани. 
  • До ладу встигли привести три водограї - у парку Чекмана, Дендропарку і на привокзальній площі. 
  • Вже з травня у Хмельницькому, окрім нових, запустили і фонтани в сквері Шевченка. 
  • На черзі - водограй біля "Сілістри". Його обіцяюь доробити до липня. 

Ще минулого року посадовці вирішили воскресити старі хмельницькі фонтани, при чому відразу чотири. На них запланували більше 8 мільйонів гривень. Та до травня 2018 року вдалося відремонтувати лише 3 з них. Ремонт водограю досі триває на площі Свободи біля "Сілістри". Його мають запустити до липня цього року. 

Фонтан у парку Чекмана

Першим вдалося відремонтувати водограй у парку Чекмана. Він не працював більше 15 років. Ремонт фонтану розпочали ще у 2014 році. Та тоді виконати усі роботи комунальникам не вийшло. Повторно взялися за водограй у 2016. Управління ЖКГ заключило угоду з ТОВ "Поділляпромжитлобуд". У березні минуого року комунальники обіцяли, що водограй запустять з літа. Та почав він працювати лише у липні 2017. Фонтан обійшовся в 1,2 мільйона гривень. 

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Фонтан на привокзальній площі

Ремонт привокзальної площі із перервами тягнеться ще з травня 2014-ого. Минулого року за 2,75 мільйона тут збудували новий фонтан, встелили бруківку, встановили лавочки, облаштували клумби і висадили дерева. Роботи виконувало ПП "Бусел". Ще за 220 тисяч зробили зупинку громадського транспорту. Новий фонтан запустили на початку жотвня минулого року. Продовжили роботи вже у 2018. За 4,3 мільйона гривень зроблять асфальтне покриття і тротуари біля самого вокзалу. 

Фонтан у Дендропарку

Рівно рік тому у Дендропарку почали реконструкцію. Тоді взялись за ремонт пішохідних доріжок, пізніше мали облаштовувати новий фонтан, клумби і освітлення. Всі роботи у дендропарку планували завершити до вересня 2017. Та реконструкція затягнулась, бо підрядник "Будкомп" чекав на обладнання. Повністю закінчили ремонт лише зараз. Пішохідні доріжки встелені різнокольоровою плиткою. По два боки від нового фонтану поставили нові лавочки та смітники. 

Фонтан у сквері Шевченка

У парку Шевченка знаходиться 4 фонтани. Останньою встановили гранітну кулю, вагою понад тонну, спорудження якої обійшлося місту у 230 тисяч гривень. Зробили це ще у 214 році. Та новий водограй постійно працював за збоями. Комунальники пояснювали, проблема була ще при проектуванні об'єкта. Час від часу фонтан вмикають.  

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Sergiy Bozhuk

    3 ляма за це убожество ....
  • Sasha Emelchuk

    Не  знал , что этот шар крутится ,
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up