У Хмельницькому запустили реєстр відкритих даних: що там можна знайти

У Хмельницькому запустили реєстр відкритих даних: що там можна знайти
Олександр Симчишин перезентував реєстр відкритих даних MyCity.
  • Міськрада запустила новий проект - “MyCity”.
  • На сервісі є дані про будинки міста, дороги, комунальні приміщення, МАФи та інше.
  • Що вже є у реєстрах і які дані мають додати?

У Хмельницькому міськрада запровадила реєстр відкритих даних “MyCity”. На окремому сайті вже зараз можна подивитися кому і які містобудівні умови видавалися, переглянути реєстр будинків, ОСББ чи управляючих компаній, доріг або ж комунального майна. Також тут є інформація про існуючі МАФи. Поки усе це працює у тестовому режимі. У планах влади запустити сервіс повноцінно і добавити нові дані: про ремонт доріг, реєстр світлофорів і комунальний транспорт.

Вартість всього проекту, за підрахунками міськради - більше 4 мільйонів гривень. 552 тисячі уже виділили з міського бюджету. За ці кошти закупили необхідне серверне обладнання. Ще 500 тисяч гривень планують отримати за перемогу в національному конкурсі ІТ-проектів Open Data Challenge. Завтра, 7 вересня, оголосять імена тих, хто отримає грантове фінансування. Проект “MyCity” серед 15 фіналістів. Їх обирали з 190 кандидатів.

Що можна знайти на “MyCity” (приклади):

Управління архітектури - на сервісі розмістили усі містобудівні, які видавалися із червня 2018 року. Дані будуть поповнювати новими. Але чи вноситимуть старші, поки не визначилися.

Відео дня

До прикладу, в реєстрі вказано, що 12 липня “Гранд Імпорт” отримав дозвіл на реконструкцію частини приміщень ТЦ “Європа” під виробниче приміщення.

Управління житлово-комунального-господарства - тут можна знайти дані про житлові будинки, які обслуговують УМК (раніше ЖЕКи), управляючі муніципальні компаній, ОСББ, світлофорів, доріг та дитячих майданчиків.

До прикладу, на сервісі можна знайти дані про те, скільки гойдалок і каруселей має бути на дитячому майданчику у вашому дворі. Також тут є дані про дорогу на вашій вулиці (протяжність, ширина, покриття і площа).

Управління комунального майна - у цьому розділі переховані усі приміщення комунальної власності. Вказана їхня адреса, площа, вільне воно чи в оренді, під що використовується і яку відсоткову ставку платять.

До прикладу, з реєстру можна дізнатися, що у першій поліклініці вільними для оренди є два приміщення із площею 29,7 і 15,5 метрів квадратних.

Управління торгівлі - у даному розділі знаходиться реєстр тимчасових споруд. Зокрема, кому належить, назва, адреса, площа, тип і коли закінчується термін дії договору.

До прикладу, з реєстру можна дізнатися, що депутат Хмельницької міськради Олег Певнєв має 9 кіосків та павільйонів на Геологів, Панаса Мирного, Львівському шосе і Старокостянтинівському шосе.

Зайти до реєстру можна за посиланням або з сайту міської ради (розділ влада/відкриті дані). 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up