У Хмельницькому збільшили кількість велопатрулів: деталі

У Хмельницькому збільшили кількість велопатрулів: деталі
  • На вулиці Хмельницького знову виїхали патрульні на велосипедах. 
  • Кількість екіпажів збільшили, а для поліцейських придбали нові двоколісні.
  • Розповідаємо, де саме патрулюватимуть і за чим будуть слідкувати.

На них - поліцейська форма, яскраві жилети і шоломи. Цього року на вулиці Хмельницького знову виїхав велопатруль. На маркованих двоколісних вони слідкуватимуть за безпекою і громадським порядком. Розповідаємо про їхню роботу детальніше. 

Ранок, 12 травня. У парку Чекмана шикується велопатруль. Десять поліцейських у повному спорядженні - починаючи від зброї до боді-камери і рації. Кожен екіпаж складається з двох працівників. Відтак на вулицях міста буде 5 екіпажів велопатруля. 

Вони патрулюватимуть парк імені Чекмана, пляжну зону, центральну пішохідну частину міста і дендропарк. 

Відео дня

Як пояснює начальник управління патрульної поліції у Хмельницькій області Олег Роо, функціонал патрульних на велосипедах не відрізняється від працівників, які несуть службу в автопатрулі або ж пішому. 

  • Це реагування на порушення громадської безпеки, контроль за порушенням правил дорожнього руху. Велопатрулі будуть звертати увагу на правопорушення, пов’язані з курінням в громадських місцях, розпиванням алкогольних напоїв, появою в громадських місцях у нетверезому вигляді і дрібне хуліганство. Та як парк Чекмана - це переважно зона відпочинку хмельничан, тому тут  основний акцент буде саме на громадську безпеку, - каже Олег Роо. 

Додамо, що цього року кількість велопатрулів збільшили. Наприклад, минулого їх було 4-5. Наразі у Хмельницькому з 12 травня працює п’ять екіпажів. Але планують додати ще один, аби повністю охопити пішохідну частину й паркову зону міста. 

Для патрульних придбали десять нових велосипедів. Мер Олександр Симчишин каже, що з міського бюджету на це виділили 150 тисяч гривень. 

  • Ми профінансували ці велосипеди за програмою безпеки. Купувала їх поліція на власний розсуд. Велосипеди хороші, якісні, марковані. Впевнений, що вони дадуть свій результат. А та сума буде повернута через адміністративні штрафи, постанови і протоколи. Тому що це надходження в міський бюджет. Ну і однозначно питання безпеки, адже профілактика правопорушень не вимірюється коштами. Тому цим проектом ми повністю задоволені, - додає Олександр Симчишин. 

Велопатруль працюватиме щоденно у весняно-літній період. Тобто, до холодів. В управлінні вважають, що поява велопатрулів має більше превентивну функцію, тобто попереджати злочини.

  • Наша задача - не каральна, а профілактична і попереджувальна. Хмельницький завжди вважався одним з найбезпечніших міст України. Тому завдяки і велопатрулю ми будемо покращувати цю ситуацію, - каже Олег Роо.

Нагадаємо, Хмельницький був одним з перших міст в Україні, де запрацювали патрульні на велосипедах. Вперше вони виїхали на вулиці міста у 2016 році.

Друзі, а як ви вважаєте, чи ефективна робота велопатрулів? Діліться своїми думками у коментарях!

Читайте також:

На Озерній роблять велопішохідну доріжку майже за 5 мільйонів: деталі

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Олександр Зелінський

    Краще збільшилиб ними лави ЗСУ
  • Оксана Кучер Перчивская

    Вже машини побили то дали їм по веліку.
  • Yurii Bendas

    Урааааа !!!!! Ми тепер в повній безпеці.
  • Натали Натали

    Вони просто їздять,коли в парку Чекмана гуляють з собаками без намордніка ,то з них реакції 0

keyboard_arrow_up