На Озерній роблять велопішохідну доріжку майже за 5 мільйонів: деталі

На Озерній роблять велопішохідну доріжку майже за 5 мільйонів: деталі
  • Роботи розпочали на ділянці від вулиці Озерної до Панаса Мирного.
  • Дізнавалися деталі і що про нову доріжку думають хмельничани. 

На вулиці Степана Бандери з’явиться нова велопішохідна доріжка. Вона буде пролягати від вулиці Озерної до Панаса Мирного. Роботи з її улаштування вже розпочали. Виконують їх комунальники за сприятливих погодних умов. 

Допис про нову велопішохідну доріжку з’явився на сторінці Департаменту інфраструктури 26 квітня. На опублікованих світлинах видно, що вздовж вже вимостили бордюр, а на місці майбутньої доріжки робітники висипають щебінь.

В інформації департаменту йдеться, що доріжка матиме протяжність один кілометр і буде шириною у три метри. 

Відео дня

Аби з’ясувати деталі, зокрема й вартість робіт, журналісти vsim.ua звернулись до управління житлово-комунального господарства. Щоправда, посадовці щоразу перенаправляли один до одного й врешті відповіді ми не отримали. Зокрема, у відділі благоустрою УЖКГ порадили звернутись до відділу ремонту вулично-дорожньої мережі департаменту інфраструктури. А там, в свою чергу, до управління комунальної інфраструктури. До слова, в.о.начальника управління Василь Кабальський повідомив, що відповідь щодо робіт нададуть лише після запиту. Як тільки зможемо отримати інформацію, ми її опублікуємо.

Фото зі сторінки департаменту інфраструктури

Яка вартість робіт?

Інформацію про роботи з облаштування велопішохідної доріжки ми знайшли в системі «Prozorro». Там йде мова про виконавця робіт, у скільки обійдеться облаштування велопішохідної доріжки і що саме входить в цю суму. 

Замовником робіт вказане управління комунальної інфраструктури Хмельницької міськради. 

Згідно інформації в системі, загальна вартість робіт з облаштування велопішохідної доріжка складає близько 5 мільйонів гривень. В цю суму входять: 

  • авторський і технічний нагляд за виконанням робіт по об’єкту,
  • експертиза проекту,
  • проектно-кошторисна документації + внесення змін до неї,
  • власне капітальний ремонт вулиці Бандери - улаштування вело-пішохідної доріжки на ділянці від вулиці Озерної до вулиці Панаса Мирного.

Тобто, роботи з капітального ремонту обійдуться у 4 мільйони, все інше - сума всіх пунктів, що включає експертизу, нагляд й проектно-кошторисну документацію. 

На порталі йдеться, що “Капітальний ремонт вулиці Бандери – улаштування вело-пішохідної доріжки на ділянці від вулиці Озерної до вулиці П. Мирного в м. Хмельницькому виконуватиме ТОВ “Архітектоніка”, які є переможцем аукціону. Озвучена пропозиція у договорі - 4 мільйони і майже 67 тисяч гривень. 

Як зазначено на сервісі YouControl, ТОВ “Архітектоніка” зареєстроване у Хмельницькому 2006 року. Основний вид діяльності: “Організація будівництва будівель” і більше двох десятків інших: від штукатурних і малярних робіт, до ландшафту та будівництва доріг і автострад. 

Попередньо, роботи з облаштування планують завершити - до 31 серпня 2023 року. 

Що про велопішохідну доріжку думають хмельничани?

Тему будівництва і ремонтів під час війни хмельничани активно обговорюють. Стосовно цього в мережі не раз виникали дискусії. Хтось ледь не щодня скаржиться на вибоїни і ями на дорогах, незручний заїзд чи відсутність тротуарів, а хтось вважає, що всі роботи в місті слід відкласти після перемоги. Новина про нову велопішохідну доріжку на Бандери не виключення. Зокрема, під дописом на сторінці департаменту інфраструктури люди залишають такі коментарі:

Не перша велопішохідна доріжка у Хмельницькому

Що про облаштування нової доріжки думають велосипедисти? Журналісти vsim.ua поцікавились в активіста громадської організації “Критична маса” Сергія Коваля. За його словами, велопішохідні доріжки є загальноєвропейською практикою. 

Наразі у Хмельницькому прокладено понад 20 кілометрів велодоріжок і велосмуг. Велоактивісти сподіваються, що в подальшому їх кількість буде лише збільшуватись, аби з віддаленого району можна було дістатись у будь-яку точку міста виключно велодоріжками. 

Друзі, а що ви думаєте про облаштування велопішохідної доріжки на Озерній? Чи достатньо їх у Хмельницькому? Діліться своїми думками у коментарях. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (43)
  • Микола Плащовий

    Я вже писав про газони які зняли, в центрі в сквері біля міської ради, щоб замінити на нові. Влада прочитала і почала міняти газони біля військової частини по вул. Толстого.
    Зараз велосипедна доріжка. Нащо?  війна іде... Ти що робиш влада? 4 млн. Мабуть підійшов час владі знімати бронь і вирушати на фронт, щоб зрозуміти, що зараз головне для країни. Госпіталь в Ракової не хочете відновити для хлопців?
  • Микола Алифанов

    На потреби ЗСУ коштів нема блядь іде війна а вони доріжки роблять бо тут бабки відмити можна а на дронах, броніках що заробиш хай батьки купляють а краще зібрати кошти з працюючих та держслужбовців і сказати що волентери зібрали
  • Сергій Чернюк

    Дякую за ветодоріжу, майстрам і роботи буде і зарплата достойна, і це все для розвитку міста дбають. Потрібно, молодці!.
  • Владимир Жилюк

    Хтось пише про те що там малий трафік. Шановні достатньо двох людей, пішохода і велосипедиста. Хто буде винний в цій ситуації? Незнаєте? Отож бо воно.

keyboard_arrow_up