У хмельницькому зоокутку народилися бурі ведмежата

У хмельницькому зоокутку народилися бурі ведмежата
Тут і далі — фото «Суспільне Поділля»
  • Ведмеді належать до виду, який занесений до Червоної книги України.

  • Зараз новонароджені харчуються материнським молоком, а згодом вони почнуть їсти «дорослу» їжу.

  • Власник зоокуточка хоче віддати їх до одного з українських заповідників.

Приватний центр реабілітації тварин розташований на вулиці Степанкова поблизу Західно-Окружної. Тут утримують різноманітних тварин — від звичних для України кіз та сов до екзотичних левів. Серед мешканців зоокутка — двоє ведмедів на ім’я Даша та Пафнутій. Вчора, 11 січня, в центрі з’явилося поповнення — Даша народила ведмежат. Про це журналістам vsim.ua розповів власник зоокутка Сергій Пальохін.

На цей момент навіть достеменно невідомо, скільки їх, адже ведмедиця Даша їх ховає. Як розповів Сергій Пальохін, судячи зі звуків, дитинчат двоє. Для Даші це потомство є першим — раніше вона не народжувала. Зараз ведмежата п'ють материнське молоко. Згодом вони почнуть куштувати ту їжу, яку дають дорослим ведмедям, наприклад, рибу, м’ясо, овочі та фрукти. Це може статися за два, три або й шість місяців — у кожного ведмежати по-різному.

Приблизно за тиждень ведмежат вперше огляне лікар-зоолог. У зоокутку малеча не залишиться — Сергій Пальохін планує передати їх в один з українських заповідників. Якщо в Україні ними не зацікавляться, то ведмежат відправлять за кордон. Це можна буде зробити тільки після того, як вони почнуть їсти «дорослу» їжу.

Відео дня

Новоспечені батьки Даша та Пафнутій — це карпатські бурі ведмеді, занесені до Червоної книги України. Раніше вони жили у цирках, але власники від них відмовилися. Вік Даші та Пафнутія — 5 та 6 років відповідно. У центрі Даша мешкає вже третій рік, а Пафнутій — четвертий. Разом вони живуть два роки.

Тварини до холоду не звикли, тому у сплячку раніше вони не впадали. Якщо стане холодніше, Пафнутій засне, а от щодо Даші Сергій Пальохін не певен:

— Кожного тижня їх оглядають наші лікарі, і раз на місяць приїжджають спеціалісти з цього виду тварини, зоолог приїжджає, теж оглядає. Єдине, що вони колишні циркові тваринки, вони з різних цирків у нас, вони з дитинства не знали, що таке жити на холоді, тому вони не лягали у сплячку. І зараз зима ще не така, як має бути. А так сам ведмідь, то він трішки вже в’ялий. Будуть морози, то він піде в сплячку, а за дівчинку нічого не можу сказати, бо дуже тяжко зараз, от вона вже другий день сидить з ведмежатами, — розповів Сергій Пальохін.

Народились малюки 11 січня, їх ще ніхто не бачив

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ганна Ковеня

    Класно!!!яка гарна новина,побільше б таких!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) Від читача 12:08 РЕПЕРФУЗІЙНОМУ ЦЕНТРУ КНП «ХОССЦ» у м.Хмельницький – 3 роки! 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто 18:23 Бійка у розважальному закладі Шепетівки закінчилась реанімацією 17:42 На Хмельниччині оголосили підозру чоловіку, який відрубав голову собаці 17:09 Зеленський вручив орден «Золота Зірка» дружині полеглого Героя Руслана Пруса 16:46 Померла 8-річна Каріна з Кам’янця. Рідним треба допомога photo_camera 16:16 За необережне вбивство двох лісівників житель Шепетівщини отримав вирок 15:41 У Хмельницькому не знайшли підозрюваного, який причетний до отруєння собак 15:16 Хмельницьку обласну службу зайнятості очолив новий керівник 14:46 У Симчишина найвища: рейтинг зарплат мерів сусідніх міст (ІНФОГРАФІКА) 14:21 На Хмельниччині викрили священника УПЦ МП, який вихваляв путіна перед вірянами 13:36 На Хмельниччині водій переконував суд, що прикидався п'яним перед поліцейськими 12:52 У Кам'янці на смерть збили пішохода
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up