“Запаси вичерпалися”: як карантин вплинув на життя тварин в зоокутках Хмельницького

“Запаси вичерпалися”: як карантин вплинув на життя тварин в зоокутках Хмельницького
  • Зоокутки міста забезпечують себе за рахунок відвідувачів.
  • Карантин загальмував цю систему.
  • Тож деякі тварини нині знаходяться на межі голодування. 

Місця, де можна подивитися на кроликів, ведмедів та кізочок, є популярними серед містян. Більшість з них навідуються до зоокутків разом із малечею. Адже дітлахам особливо цікаво на власні очі побачити лисицю чи красеня лева. Особливо такі прогулянки популярні в теплі пори року. Винятком стала цьогорічна весна. Через карантин, зоокуточки вже давно ніхто не відвідує. 

“Зараз всього вистачає”

Один із зоокутків міста знаходиться в парку Чекмана. Про його фінансування та утримання ми вже писали раніше. До слова, основну роль в його забезпеченні відіграються саме відвідувачі. Адже вхід до зоокутка платний. Саме за рахунок цих коштів тварини мають що їсти. Про це розповів директор КП Парки і сквери Олександр Боднарчук. 

Відео дня

Оскільки нині містяни сидять по домівках, в самому зоокутку - жодної душі. Ніхто не навідується до них вже більше місяця. Виникає питання: як виживають тварини?

Головний інженер зоокутка Тарас Панасюк розповів, що наразі жодна тварина не голодує. Мовляв, всі вони ситі та здорові. Все це - завдяки запасам, що були зроблені заздалегідь.

“Запаси вичерпалися”

А от в іншому зоокуточку міста ситуація більш критична. Адже запас їжі для тварин вже закінчився. Бюджет зоокутка не наповнюється, а їсти брати наші менші хочуть. Йдеться про приватний зоокуток Пальохіна. 

Про те, що звіринець потребує допомоги, чутно і в соцмережах. Хмельничани на своїх сторінках активно поширюють дописи із проханням допомогти. “Зоокуточок на Західно-Окружній потребує допомоги для годування тварин: вівса, ячки залишилося на 2 дні”, - йдеться в повідомленні.

Цю інформацію підтвердив і сам власник зоокутка Сергій Пальохін. Чоловік каже, така ситуація виникла через те, що тварин у його звіринці стало більше. Відповідно що й запаси вичерпалися. Раніше вони збагачувались за рахунок тих самих відвідувачів. Змінив ситуацію карантин. Тож власник зоокутка вимушений просити допомоги.

Наразі в зоокутку Пальохіна живе близько 150 тварин. Їжею, за словами власника,  зараз забезпечені лише хижі тварини. Мовляв, свіже м’ясо постачає скотобійня та птахофабрика. А от інші тварини потребують овочів, фруктів та круп. Зокрема, до зоокуточку можна привозити пшоно, овес чи ячмінь. Нагадаємо, що знаходиться він за адресою: вул. Степанкова 3/1. 

Читайте також: Безпритульні собаки Хмельницького: як їм живеться та хто їм допомагає

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Таня

    Я  написала про куточк в пару нашому. Я туди ходила не на тваринок потішитись, як вони голодні сидять в брудних клітках з брудними тарілками, а купити їм поїсти. В нас все давиться на жалість, випустіть того ведмедя в ліс, ведмедицю.
    Вони там вже з розуму сходять с ваших кліток.
  • Таня

    А Сергій Пальохін чим ще займається?
  • Таня

    Мені працівники кутка сказали,що ведмежатам неможна давати води.
    А коли я купила бутилку в них в кіоску здається, то відкрила і вони через сітку лапами бутилку ловили, я їх через сітку поїла і вони пили так ніби вже сто днів без води.
    Це все бізнес і давити на жалість. Вхід там був колись 5 чи 10 гривень.
    Це на наші грощі вони там страждають. Я маю платити за вхід туди, купляти печиво і воду. І ще мало. ще голодають.
    Лисицю ви всі бачили? Це кошмар. Це не лисиця була а щось страшне. худе, очі злякані.
    Я мовчати вже не буду.
  • Таня

    Випустіть тварин їх туди, де їх зловили. Кошмар якийсь. Я постійно туди ходила і годувала тварин і ведмежатам давали води. Води там не було, я купувала в бутилках. Але ж  я теж не резинова. Там срач і нема чим їх доглядати.
    Хай допомають ті,хто водить туди дітей тішитись з цих нещасних тварин.
    Або напишіть Грінпіс, що в Україні голодають тварини в клітках.

    Smirnov S reply Таня

    Таня, напишіть свою адресу, підвезем вам ведмедя до хати.

    Омон Ра reply Smirnov S

    А ты всё по-прежнему стрелки переводишь. Херой...

    Таня reply Smirnov S

    Якби ви в мене його взяли, то могли б і привезти.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up