На Озерній облаштують майданчик для вигулу тварин за 322 тисячі

На Озерній облаштують майданчик для вигулу тварин за 322 тисячі
Зона відпочинку біля озера на Озерній. Фото з архіву редакції
  • Вперше у Хмельницькому з’явиться повноцінний майданчик для вигулу домашніх улюбленців.

  • За його облаштування взявся колишній депутат — член «Свободи».

  • Роботи на об’єкті вже почалися, а завершити все мають у травні наступного року.

У Хмельницькому з’явиться перший обладнаний майданчик для вигулу собак. Він буде розміщений у мікрорайоні Озерна поряд із озером біля перехрестя Залізняка та Бандери. Роботи над ним вже розпочалися. Розповідаємо, яким має бути цей майданчик, хто займається його облаштуванням та чи робитимуть у місті такі об’єкти надалі.

Що буде біля озера?

Майданчик займатиме площу 0,2 гектара та складатиметься з трьох частин. Дві з них будуть призначені для вигулу собак, ще одна — для дресирування. Про це журналістам vsim.ua розповіла начальник відділу благоустрою управління ЖКГ Тетяна Циб.

За її словами, від основної доріжки, яка оточує озеро, пролягатиме щебенева доріжка до майданчиків. Територія для вигулу буде вирівняна та огороджена парканом. На майданчику для дресирування розмістять бар’єри, бум, покришки, лави та зоокомплекси, аби власники тварин могли прибирати за своїми улюбленцями. Роботи з облаштування майданчика вже розпочали, завершити все планують до травня 2021 року.

Відео дня

Яка вартість об’єкта та кому довірили його облаштування?

За даними системи електронних закупівель Prozorro, вартість майданчика складає 322 566,22 гривні, в тому числі:

Облаштуванням майданчика займається фізична особа — підприємець Жугда Олександр Казимирович. Він зареєстрований у Шаровечці в серпні 2005 року. Основним видом його діяльності є роздрібна торгівля з лотків і на ринках іншими товарами. Такі дані є у сервісі YouControl.

Цей підприємець і раніше освоював бюджетні кошти. Так, у березні цього року його обрали для встановлення підземного сміттєвого контейнера на Соборній. Крім того, він займався ремонтом стел з написом «Хмельницький» на в’їздах до міста зі сторони Тернополя, Вінниці та Старокостянтинова. За інформацією сайту Шаровечківської ОТГ, Олександр Жугда був депутатом ради у цій громаді. За даними сайту ЦВК, 2015 року підприємець балотувався до Хмельницької районної ради від «Свободи». Він також є членом цієї політичної сили.

Чи планують майданчики в інших місцях?

Зараз у Хмельницькому немає жодного облаштованого майданчика для вигулу собак. Після Озерної такі об’єкти можуть з'явитися в інших мікрорайонах міста. Якщо дозволятиме фінансування, комунальники візьмуться за облаштування місць для вигулу в Дубовому та Південно-Західному мікрорайонах протягом 2021 року. Про це розповіла Тетяна Циб.

Нагадаємо, що місця для вигулу домашніх тварин є давньою проблемою міста. Хмельничани навіть створювали петиції з проханням облаштувати такі майданчики. Тривалий час проблемою було виділення земельної ділянки для цього. Вигулювати собак зараз можна, до прикладу, в парку Чекмана, але там є лише контейнери, аби власники могли прибрати за своїми улюбленцями. Але ними хмельничани користуються не надто активно. Такого облаштування, яке планується біля озера, ані у парку Чекмана, ані в інших місцях немає.

Читайте також: Зона відпочинку на Озерній: що зробили та коли закінчать (ФОТО, ВІДЕО)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Микола Кущевський

    Вони в першу чергу мали би завершити з озером: лавкі, ліхтарі
  • Iurii Mikhailovich

    Знову сволота пилить гроші з міського бюджету.Одним словом команда с.
  • Алла Гордова

    На Юго-Западный когда обратите внимание?
  • Korotun Vadim

    Для дітей спочатку зробіть, для пенсіонерів, інвалідів. Ні треба для собак
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up