У Хмельницькому з’явиться “Машина часу”: коли і що вона покаже

У Хмельницькому з’явиться “Машина часу”: коли і що вона покаже
  • День міста-2020 пройде без шумного святкування

  • Замість гучного дійства організатори придумали альтернативу.

  • На яку цікаву подорож ви можете потрапити в суботу, 26 вересня, читайте далі. 

Чи хотіли б ви прогулятись вулицями нашого міста, якими гуляли ще наші прадідусі та прабабусі? Побачити на власні очі, якою була перша аптека міста та де містяни раніше проводили своє дозвілля?

Якщо так, то вам пощастило! 

Поринути в минуле та познайомитися із рідним містом зовсім у іншому ракурсі хмельничани та гості міста зможуть уже цієї суботи, 26 вересня о 12.00 на майданчику біля кінотеатру імені Т. Шевченка. Квиток - безкоштовний.

Відео дня

Проєкт “Машина часу” реалізовується Агенцією розвитку Хмельницького за підтримки Українського культурного фонду та Хмельницької міської ради. 

Розробники проєкту хочуть показати містянам, яким наше місто було сотні років тому. Але як саме виглядатиме таємнича машина часу, поки не розповідають. Секрет відкриють завтра. Однак дещо про неї-таки відомо.

Машина часу у центрі міста працюватиме як комп’ютерна гра-стратегія. По вулицях ви зможете влаштувати променад, і навіть порухати будинки. 

Окрім цього, завдяки інтерактивній 3D моделі міста містяни матимуть змогу побачити 16 об’єктів архітектурної спадщини Хмельницького. 10 із них досі милують нам око, а 6 пам’яток архітектури уже давно немає на мапі міста внаслідок війн. Серед них є 2 версії залізничного вокзалу, які стояли у місті до його сучасного вигляду.

3D дійство хмельничани не лише побачать, а й почують. Інтерактивна подорож супроводжується аудіо, яке створене трьома мовами: українською, російською та англійською. Звісно, рідною мовою ви почуєте набагато більше цікавої інформації голосом найголовнішого міського супергероя Хмельмена. 

Творці проєкту прагнуть донести до хмельничан, що наше місто має дуже довгу та захоплюючу історію, якою варто пишатись. І найголовніше - цю історію варто знати.

Звідки починалось наше місто, які шановані люди тут жили та які речі ми вже ніколи не побачимо на його вулицях - про усе це та набагато більше дізнавайтесь уже 26 вересня. 

Програму заходів на День міста-2020 читайте тут.

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up