У конфлікті біля «СВ» постраждали двоє патрульних

У конфлікті біля «СВ» постраждали двоє патрульних

Поліцейські за допомогою зверталися до медиків. Розглядають відкриття кримінального провадження. 

Мирна акція протесту проти виступу Потапа і Насті Каменських у Хмельницькому завершилася конфліктом. Активісти не зупинилися на скандуванні гасел, облитому кров’ю і закиданому яйцями клубі. Від подальших дій їх не зупинила і відмінна концерту зіркового дуету.

Фаєр, петарди, димові шашки стали ще однією причиною конфлікту між учасниками акції і поліцією. Внаслідок випущеного із балончика газу постраждали двоє патрульних. Вони із різними травмами зверталися за допомогою до «швидкої».

Надавали також допомогу 15-річному хлопцю, якого затримали патрульні. Саме він першим почав розпилювати газ в обличчя поліцейських. Так вважають самі правоохоронці. Такі висновки вони зробили після перегляду відео з камер патрульних. 

Відео дня

До того ж правоохоронці телефонували до батьків і рідних хлопця. Як стало відомо "ВСІМ" із власних джерел, мати затриманого проживає у іншому місці і сказали патрульним, аби ті дзвонили до батька. Той теж відмовився приїхати і забрати сина. Аналогічно зробила і бабуся хлопця.

«Учасники "мирного зібрання" почали кидати в натовп петарди та димові шашки, один з них витягнув газовий балончик та почав його розпилювати в обличчя патрульних. Патрульні затримали правопорушника та відвели його то службового автомобіля», - йдеться у повідомленні прес-служби Управління патрульної поліції Хмельницького.

В поліції вважають, що частина людей, які зібралися на протест біля «СВ», не реагувала на законні вимоги патрульних не порушувати громадський порядок. Також правоохоронці розглядають питання про занесення до реєстру досудових розслідувань відомостей за частиною 4 статті 296 «Хуліганство». Вона передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Своя версія подій є і в хмельницької "Свободи". Саме її представники склали більшість із учасників акції. Серед них були також депутати обласної ради (Юрій Смаль, Анатолій Панчук, Віктор Бурлик), міської ради (Анастасія Ярова, Олег Яніцький, Віталій Діденко, Тетяна Прядун) і чиновники з мерії (Артем Ромасюков, Олександр Чорнієвич, Володимир Гончарук). На офіційні сторінці ВО "Свобода" у Фейсбук було викладено наступне пояснення причин конфлікту:

 "Але не обійшлося без качків-тітушок, які загострювали відносини з поліцією й підкидали вибухові речовини. Після одного з таких випадків розпочалася штовханина в результаті якої поліція почала масово застосовувати сльозогінний газ й розганяти активістів. В подальшому був затриманий один з неповнолітніх активістів, якого перед затриманням побили, а потім вирішили відвезти у відділок “для встановлення особистості”, - йдеться у повідомленні ВО "Свобода"

Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Ксенія

    Професійність нової поліції на лице...Чому в списку постраждалих?
  • PAL

    Эй мусора! Вас будут бить, пинать, плевать, а главное не уважать до тех пор пока вы не станете полицейскими. Не встанете на защиту прав и свободы простых людей, а не политических уродов и врагов народа, как эти организаторы. Все эти свободовцы- депутаты, должны ответить за содеянное. Этот долбанный симчишин должен пояснить всем, как он это допустил. Ведь он был в теме. Хватит людей, которые побывали в России, считать предателями, ведь у многих там есть работа, есть родственники но они есть патриоты Украины.   Мусора станьте копами и тогда каждый радикал подумает прежде чем кинуть гранату или петарду, подумает прежде чем выступать против своего народа а не против бандитов во власти.
  • ALESIA N

    Чому активісти не захистили того неповнолітнього якого затримали! Не вірю, що він сам собі придбав той балон газовий. В кінці кінців його одного зроблять винуватим.
  • Володимир

    Чому звичайних кримінальних злочинців називають "активістами"?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera Від читача 13:36 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети» 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики 09:37 На Хмельниччині збили 2 «шахеди». Без постраждалих і руйнувань 09:06 У Шепетівці затримали місцевого за крадіжку. Він намагався втекти з області 18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура 16:17 Хмельницькі синоптики попереджають про заморозки 15:39 «Хмельницькводоканал» шукає працівників (СПИСОК ВАКАНСІЙ) 14:40 На Закарпатті затримали хмельничанина, який за 6 800 доларів хотів перетнути кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up