Бійка, кров, поліція: у Хмельницькому через акцію протесту скасували концерт Потапа і Насті

Бійка, кров, поліція: у Хмельницькому через акцію протесту скасували концерт Потапа і Насті

Десятки активістів прийшли до клубу "СВ", щоб завадити виступу зіркового дуету. Облили заклад кров'ю і закидали яйцями. Завершилось все дійство конфліктом з поліцією. 

Сьогодні, 21 жовтня, у Хмельницькому мали виступати Потап і Настя. Напередодні місцеві активісти анонсували акцію, яка мала на меті не дозволити концерт артистів. Для цього пообіцяли використати навіть свинячу кров і яйця.

Ближче до сьомої вечора біля клубу "СВ", що на Свободи, почали збиратися люди. Вони встановили стенд із портретами загиблих на Сході. Хтось прийшов із плакатами з різними гаслами.  Під час акції в середині закладу були відвідувачі. Поки активісти кидали петарди під двері та скандували на дворі, в холі стояв власник клубу "СВ" Віктор Вікарчук. Він декілька разів виходив до людей і намагався вмовити їх. Казав, що з закладу не можуть вийти діти, які , за його словами відпочивали з батьками в клубі "Скай Парк" ( дитячий батутний парк, який знаходиться в "СВ", - прим.авт.). На дворі Вікарчук оголосив, що відмінив концерт Потапа і Насті.

Відео дня

Активістам вдалося увірватися в хол. 

- Я не хочу "баламутити" народ, - прокоментував "ВСІМ" Віктор Вікарчук своє рішення. 

Переконавшись у тому, що концерту дійсно не буде, активісти пішли із клубу на вулицю. Вікарчук, напевне, подумав, що на цьому все завершиться.

Читайте також: Вікарчук хоче помститися команді Симчишина за сутичку під «СВ»  

Але активісти не заспокоїлися. Один із них в рупор попередив присутніх про сильний вихлоп. І не один. Потім почали кидати петарди і димові шашки. Розгніваний Вікарчук знову вийшов до натовпу.  Хтось запалив димову шашку й кинув вже всередину "СВ", полетіли і декілька петард. Поліція в цей час стояла збоку.

Лише після цього патрульні спробували заспокоїти найбільш активних. Це й стало поштовхом до конфлікту. Правоохоронці не очікували фізичного супротиву. Звичайна штовханина переросла у бійку. Хтось застосував перцевий балончик. Від нього дісталося багатьом.

Читайте такожЗірваний концерт Потапа і Насті в Хмельницькому. Що пишуть у соцмережах
Далі почався справжній хаос. Штовханина, крики, прохання не бити, довелося викликати "швидку"... У поліцейських не вистачало рук, аби впіймати усіх потенційних порушників спокою. 20 поліцейських затримали лише одного -  15-річного хлопця.

 У хлопця побите лице. За попередньою версією патрульних, саме він застосував балончик. Хотіли відвести його до відділу поліції. Та учасники акції обступили машину і не давали патрульним рушити з місця. 

Начальник патрульної поліції міста Олег Костенко просив відійти мітингарів від автомобіля. 

Серед учасників акції були "свободівці", "Правий сектор", ГО "Автомайдан" та інші. Вони довго не розходилися. Вимагали від поліцейських пояснень правомірності застосування сили. Також вони відстоювали те, аби відпустили 15-річного хлопця. 

У підсумку мирна акція переросла у конфлікт протестувальників із поліцейськими. Останні мають вивчити усі деталі, відео із нагрудних камер патрульних, зібрати свідчення. Не виключено, що справу кваліфікують як кримінальну. Поліція розглядає питання про внесення до реєстру досудових розслідувань за частиною 4 статті 296 ККУ. Вона передбачає покарання на строк від 3 до 7 років позбавлення волі. Чи буде це так ви зможете дізнатися, слідкуючи за оновленнями на vsim.ua.Протестувальники принесли не лише кров, а й муляжні кістки, використані гільзи і курячі яйцяЧимало хлопців і дівчат ховали свої обличчя за масками.У холі клубу розбили банку із кров'ю і насипали гільз.Кров'ю і яйцями закидали стіни і двері закладу.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (167)
  • Люда Конченко

    жах жах жах......
  • Анонім

    Середюк! Одягай маску і вперед на Київ до Порошенка, запитай у нього про його фабрики в Росії. Не забудь кинути пітарду і налити крові, йому під ноги. Не переживай хмельничани сухаріки до тюрьми тобі принесуть.

    Анонім reply Анонім

    Думаю, що сухарі не буде кому нести. бо її охорона Порошенка там і покладе за замах на Президента України.

    777 reply Анонім

    ......ага   точно   иди   пэте   предяви  .......и    ему   патронов  насыпь.....и  это будет  твой финал.....
  • Юзиков Олег

    Интересно почему Свобода не расскажет как они полностью арендовали СВ для Пана Тягнибока, когда тот приезжал, и ему просто захотелось поплавать.. СВ было полностью закрыто пока Пан рассекал волну в бассейне.. почему то это не тревожит патриотов :( Очень жаль за испуганных и нив чем не виновных детей...

    Анонім reply Юзиков Олег

    Тягнибок показав наскільки він поруч із народом. Народ йому потрібен на Майданах, перед СВ, але ніяк не поруч у басейні тобто не біля нього.

    Анонім reply Анонім

    А хіба не він фівнансувавсв свободу? А тепер вже все, дружба врось і кактус між кроватями.Зеаєте любі, цю задуману клоунаду влаштовуйте в іншому місті. а нас хмельничан. пальцем не обвести.Ми історію добре знаємо і іі постійні якості до циклічності.Не стане наше місто точкою розколу і не мрійте злодіі
  • Юзиков Олег

    Пускай лучше Свобода расскажет как они полностью арендовали СВ для ПАНА ТЯГНИБОКА когда он приезжал....СВ полностью закрыли в тот день и окружили охраной...Ведь Пан захотел поплавать...Или скажете, что такого не было? :) Да Виктор Викарчук сам может подтвердить
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:01 Хмельниччину засипало снігом: яка ситуація на дорогах (ВІДЕО) play_circle_filled 12:37 Посмертна донорка з Шепетівки врятувала життя чотирьом людям photo_camera 12:04 На Хмельниччині жінка під час обіду зарізала чоловіка 11:40 Чи буде сніг? Прогноз погоди у Хмельницькому на 20-23 березня Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 11:14 П’яний водій насмерть збив хмельничанку і втік: що йому загрожує 10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up