У МАГАТЕ зафіксували вибухи поблизу Хмельницької АЕС

У МАГАТЕ зафіксували вибухи поблизу Хмельницької АЕС
  • Сама станція безпосередньо не постраждала. 

На Хмельницькій АЕС постійно присутні експерти МАГАТЕ. Вони здійснюють моніторинг безпекової ситуації на атомній станції. Днями співробітники міжнародної агенції зазначили, що поблизу атомної у Нетішині пролунало кілька вибухів. Про це йдеться у заяві генерального директора Рафаеля Маріано Гроссі від 29 листопада. 

—  Група МАГАТЕ, яка спостерігає за ситуацією на Хмельницькій атомній електростанції, повідомила, що вчора пізно ввечері, перебуваючи у своїх приміщеннях, почула кілька вибухів поблизу, протягом 20 хвилин, — повідомив Гроссі. 

За його словами, станція безпосередньо не постраждала, однак вона залишається під загрозою, поки триває війна.

Відео дня

— Вчорашній захід служить нагадуванням про те, що ми не повинні забувати про інші ядерні об’єкти в Україні, які також потенційно піддаються ракетним та іншим атакам, – заявив гендиректор МАГАТЕ.

Він додав, що нині по всій Україні продовжує зберігатися вкрай нестабільна ситуація з ядерною безпекою. Нагадаємо, це не вперше експерти МАГАТЕ фіксують небезпеку неподалік ядерного об’єкта у Нетішині. Так, в ніч на 25 жовтня двох “шахедів” збили на відстані 5 та 20 кілометрів від атомної станції.  Тоді два потужні вибухи сколихнули територію неподалік АЕС. 

А у лютому цього року взагалі зупинився один із енергоблоків через масовану ракетну атаку рф. До зупинки реактору ХАЕС призвела нестабільність в енергосистемі України.

Додамо, що цієї ночі уламки ворожого безпілотника впали на територію колишнього заводу в Хмельницькому районі. Пожежа не зайнялась та постраждалих не було. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Валентина Кміта

    ото гадюки,а наші ппо молодці. тримають небо.удачі вам,наші рідні і незламні.смерть триклятим ворогам. Слава нашим Воїнам.

keyboard_arrow_up