У Маліївцях відкрили туристичний сезон 2024

У Маліївцях відкрили туристичний сезон 2024
Фото з сайту облради
  • У селі Маліївці Кам’янець-Подільського району відкрили новий туристичний сезон.
  • Дізнавайтеся, що там можна побачити.

Туристичний сезон 2024 в Маліївцях відкрито презентацією і стартом нового триденного пішохідного маршруту «Маліївці – Бакота». Він пролягає берегами річки Ушки.

Як повідомляють в пресслужбі обласної ради, новий туристичний сезон запропонує екскурсії не лише палацом та парком. А й вулицями мальовничого села. Адже там збереглося чимало зразків житлової, інфраструктурної забудови та інженерних споруд кінця XVIII – початку ХХ століття.

Як зазначила директор музею Анастасія Донець, важливою рисою туристичного сезону 2024 року стане гастрономічна складова з акцентом на локальних стравах подільської кухні.

Відео дня

За її словами, з минулого в цей сезон перенесли найбільш вдалі атракції. Наприклад, реабілітація поранених військовослужбовців.

На презентації турсезону було представлено маршрут Маліївці – Бакота, екскурсію селом Маліївці, нові майстеркласи та квести. Також з’явилася нова туристична локація – садиба «У Андрія». Повідомляють, що це унікальна споруда другої половини – кінця ХІХ століття. Вона вирізняється цікавою конструктивною особливістю – наявністю вбудованої кімнати-коптильні. Садиба є зразком збереження архітектурної спадщини регіону та підсилення його туристичного потенціалу. 

Крім того, у садибі відбулися презентація і майстерклас із приготування гастрономічної новинки туристичного сезону 2024 – конопляної «мачанки», а також маринації з села Лисець на Кам’янеччині. 

Нагадаємо – раніше ми розповідали про відкриття туристичного сезону 2024 у на­ці­ональ­но­му при­род­но­му пар­ку «По­діль­ські Тов­три».

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up