У Маріуполі від вогнепального поранення загинув нацгвардієць із Хмельниччини

У Маріуполі від вогнепального поранення загинув нацгвардієць із Хмельниччини
  • Чоловік загинув 31 березня під час оборони міста. 

  • Факт смерті встановив суд. 

Оборона Маріуполя під час повномасштабної війни у 2022 році увійшла до історії. Чимало захисників та медиків із Хмельниччини брали участь в захисті міста та “Азовсталі”. Деякі з них потрапили до російського полону, когось вже вдалося обміняти. На превеликий жаль, є й такі хмельничани, які загинули, захищаючи Маріуполь. 

Днями Чемеровецький районний суд встановив факт смерті оборонця Маріуполя. Із  відповідною заявою до суду звернулася дружина 36-річного військовослужбовця. 

Жінка пояснила, що відділ державної реєстрації актів цивільного стану не може зареєструвати смерть її чоловіка, бо в неї немає медичних документів, які б це підтверджували. Отримати їх жінка не може, бо ж Маріуполь, де він загинув, тимчасово окупований, повідомляють у прес службі Хмельницького апеляційного суду. 

Відео дня

Суд встановив, що її чоловік був військовослужбовцем військової частини Національної гвардії України. Керівництво військової частини засвідчило факт його смерті під час оборони Маріуполя 31 березня 2022 року.

Він загинув від вогнепального поранення, несумісного з життям.

— Суд за таких обставин вважає обґрунтованим твердження заявника про неможливість отримання на території, тимчасово непідконтрольній ЗСУ, де ведуться бойові дії, документів, що підтверджують факт смерті за формою, встановленою чинним законодавством України, на теперішній час з об`єктивних причин… і дійшов висновку, що заява про встановлення факту, що має юридичне значення (факту смерті) підлягає задоволенню, – зазначив суддя.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (15)
  • Василь Турко

    Вічная Память !!!
  • Тамара Подобивская

    Вічна пам'ять Герою.
  • Zenya Rusal

    Вічна пам'ять Царство небесне Герою України. Співчуття рідним і близьким
  • Валентина Правдун

    Вічна пам'ять герою

keyboard_arrow_up