Неподалік Бахмуту загинув 23-річний лейтенант Дмитро Федорчук (ФОТО)

Неподалік Бахмуту загинув 23-річний лейтенант Дмитро Федорчук (ФОТО)
Тут і далі фото зі сторінки Славутського МВК
  • Юнак воював у складі 30-ї механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького.

  • У квітні його нагородили орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

  • А 17 вересня воїн поклав своє життя в боях з окупантами.

Дмитро Федорчук був родом зі Славути. Він народився 14 квітня 1999 року. Тут навчався у місцевій школі. Про це повідомляють у Славутському міськвиконкомі

Підписав контракт та поїхав в АТО

Відразу після закінчення школи, вступив до Львівської академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного. Дмитро навчався на факультеті ракетних військ і артилерії кафедри наземної артилерії. Через 4 роки, у 2020 році, він закінчив навчання на відмінно.

І тоді підписав контракт на службу у 30-тій окремій механізованій бригаді імені князя Костянтина Острозького.

Відео дня

У липні 2020 року юнак вперше поїхав в зону ведення бойових дій. Боронив рідну землю та продовжив захищати Україну з початком повномасштабного вторгнення російських окупантів.

21 квітня 2022 року Дмитра Федорчука нагородили почесною відзнакою. За особливі заслуги у захисті державного суверенітету, територіальної цілісності, у зміцненні обороноздатності та безпеки України, бійцю вручили орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Довідка:
Орден Богдана Хмельницького призначений для нагородження громадян України за особливі заслуги у захисті державного суверенітету, територіальної цілісності, у зміцненні обороноздатності та безпеки України.

Орден Богдана Хмельницького має три ступені. Нагородження орденом Богдана Хмельницького здійснюється послідовно, починаючи з III ступеня.

Орденом Богдана Хмельницького III ступеня нагороджуються військовослужбовці та працівники Збройних Сил України, інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, та інші особи за бездоганне виконання військового та службового обов'язку, виявлену при цьому доблесть і честь.

Вдома лишились батьки та сестра

А невдовзі, 17 вересня, вірний військовій присязі, проявивши мужність та героїзм, старший лейтенант Федорчук Дмитро загинув, захищаючи свою Батьківщину на Бахмутському напрямку. 

— Білим журавлем відлетів у небо молодий юнак, воїн,  якому було лише 23… Незважаючи на свої молоді роки, Дмитро мав багато планів на майбутнє та сильну жагу до життя. Проте дуже рано, від рук російських окупантів, обірвалося життя світлої, позитивної, доброзичливої людини, надійного товариша, який ніколи не залишить у біді. Саме таким згадують хлопця його рідні, друзі, побратими, — додають у міськвиконкомі Славути. 

У загиблого залишилися батьки та сестра. Проводжали в останню дорогу Дмитра Федорчука жителі Славути в суботу, 29 жовтня. На похорон з’їхались близькі, друзі, бойові побратими та містяни. Від імені товаришів по службі слова співчуття та скорботи виразив капітан Олександр Юхимець.

Поховали Дмитра на «Новому кладовищі» із усіма військовими почестями.

— Важко знайти слова, які б змогли вгамувати біль, що переживають рідні, близькі та друзі загиблого. Дмитро завжди був і залишається патріотом своєї Батьківщини, люблячим сином, братом, онуком, другом, побратимом… Герої не вмирають, а навічно вписують своє ім’я в історію України! Берегтимемо світлий спомин про Тебе, Дмитре, — додають на сторінці Славутського міськвиконкому

В коментарях знайомі та небайдужі люди тужать за загиблим та висловлюють слова співчуття рідні:

Читайте також: У Хмельницькому попрощалися з двома загиблими військовими (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (627)
  • Ольга Стамат

    Вічна пам'ять і слава герою України 🙏🙏🙏
  • Лісовий Дзвіночок- ЗДО 143

    Вічна пам’ять Герою!🙏
  • Лариса Максимейко

    Царство Небесне Герою
  • Галина Галина

    Вічний спокій

keyboard_arrow_up