У музеї на Хмельниччині відкрили резиденцію Святого Миколая

У музеї на Хмельниччині відкрили резиденцію Святого Миколая
Тут і далі фото з сайту Хмельницької обласної ради
  • Резиденція працюватиме до 6 грудня. 

  • Відвідувачів частуватимуть солодощами та розважатимуть на майстер-класах. 

Від 1 вересня цього року ПЦУ та УГКЦ перейшли на новоюліанський календар. Дати кількох важливих релігійних свят змістилися на 13 днів. Серед них і очікуваний дітлахами День святого Миколая. Його тепер відзначатимуть не 19 грудня, а 6 грудня. 

Напередодні свята у Хмельницькій області відкрили резиденцію подільського Святого Миколая. Її облаштували у комунальному закладі культури “Малієвецькому обласному історико-культурному музеї”, що в Дунаєвецькій громаді. Про це повідомляє Хмельницька обласна рада. 

Резиденцію облаштували у каплиці графа Орловського, в підвалі стародавнього будинку. Її оздобили природними матеріалами: соснами, ялинами, тюками сіна та фруктами.

Відео дня

За словами директорки музею Анастасії Донець, до 6 грудня Святий та його помічники чекають на гостей, для яких приготували різні забави та частування. Але про приїзд варто повідомити завчасно, попередньо зареєструвавшись (телефон для запису 0937058423), аби помічники Святого встигли все підготувати до зустрічі гостей.

Допомагають Миколаю зустрічати й розважати гостей працівники закладу культури, які на Різдвяні свята перевтілилися в його помічників.

Окрім зустрічі зі Святим Миколаєм, для гостей проводитимуться екскурсії залами палацу та майстер-класи, де власноруч виготовлятимуть різдвяні підсвічники. Також відвідувачів пригощатимуть чаєм з солодощами, за бажанням можна буде придбати різноманітні сувеніри.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Els McKoval

    Відкрийте цех дронів..длбли

keyboard_arrow_up