Сатанівська громада перемогла у міжнародному проєкті відновлення лісів

Сатанівська громада перемогла у міжнародному проєкті відновлення лісів
Тут і далі фото з ФБ-сторінки Подільського лісового офісу
  • Громада передала лісовому господарству Ярмолинеччини 195 гектарів земель для насадження дерев. 

"Ліси — це наше майбутнє, наше здоров'я. Це перспектива!" — зазначає Альберт Собков. Він — голова Сатанівської територіальної громади, яка нещодавно стала переможцем у міжнародному проєкті Forest Recovery. Про це інформують на фейсбук-сторінці держпідприємства Подільського лісового офісу. 

Громада-донор передала філії "Ярмолинецьке лісове господарство" майже 195 гектарів самозаліснених та деградованих земель. Таким чином вона дала можливість зберегти, відновити та примножити ліси у регіоні.

— Ліс — дуже важливий ресурс. Адже це не тільки свіже повітря та екологія, але й розвиток та соціальне життя громади. Уже розпочався опалювальний сезон. Багато наших закладів відмовилися від газу та перейшли на твердопаливні котли, які опалюють дровами, тріскою, пелетами. І саме лісогосподарська філія забезпечує наші установи альтернативним та екологічним видом палива, — зазначив голова громади.

Відео дня

За інформацією лісового офісу, нині в Україні є понад 1,5 мільйонів гектарів самосійних лісів. Раніше такий ліс безжально знищувався. Але зараз є законний механізм, аби його врятувати. Лісівники закликають громади до активної співпраці. Кажуть, господарюючи на землях, які не використовуються для сільського господарства, лісівники зможуть висаджувати нові дерева та сплачувати податки у бюджети.

— Процес передачі земель та розроблення проектної документації — довготривалий. Але головне, що він рухається, — запевняють у лісовому господарстві. 

Проєкт Forest Recovery реалізовується спільно з західними партнерами Forest Europe та Eustafor. Вони підтримують таку ідею.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач81

    Це та громада, що вирубала всі дерева вздовж Збруча. Для України це нормально.

keyboard_arrow_up