У неділю українці зможуть побачити унікальне сонячне затемнення (ВІДЕО)

У неділю українці зможуть побачити унікальне сонячне затемнення  (ВІДЕО)
Фото ілюстративне
  • Вже 21 червня у небі можна буде спостерігати кільцеве сонячне затемнення
  • Що це за явище, читайте далі. 

«Вогняне кільце» - саме так називається сонячне затемнення, яке можна буде спостерігати вже завтра. Під час цього явища Місяць частково затуляє сонце і навколо нього утворюється наче кільце вогню. Про це пише «Громадське» з посиланням на Science Alert. 
За інформацією наукового видання, 21 червня побачити «Вогняне кільце» повною мірою можна буде з Центральної Африки та Азії, починаючи з 3:45 UTC (6:45 за Києвом).
В інших місцях - від південного сходу Європи (зокрема в Україні) до півночі Австралії — це явище можна буде побачити лише частково. В інтернеті теж можна буде знайти трансляцію цього явища.

 

Звичайно, затемненння можна буде спостерігати лише, якщо небо не буде затягнуте хмарами. Окрім цього, кільцеве затемнення у червні 2020 збігається із днем літнього сонцестояння. Колись люди вірили, що саме цього дня спостерігається найвищий розквіт сид природи. На думку астрологів, цей день важливий і зможе навіть впливати на емоційний стан людини. 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Альона Ситницька

    Хтось бачив це диво дивне?☀️🌙🌓
  • Игорь Водолажко

    А страшно.
  • Вадим Залэвський

    Нічого не було
  • Ярослав Мазур

    Як би ще хмари хтось розігнав.

    Iryna Horchytsia reply Ярослав Мазур

    Ярослав Мазур 100%
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство власного чоловіка жителька Хмельниччини отримала вирок 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up