У Шепетівці на фасаді школи встановили меморіальну дошку загиблому Герою

У Шепетівці на фасаді школи встановили меморіальну дошку загиблому Герою

Рівно за місяць після російського нападу Артем загинув під Ізюмом, у повітряному бою з авіацією противника. Йому було 32 роки. 

Артем Слісарчук був старшим лейтенантом, начальником зенітної ракетної обслуги зенітної ракетної батареї Шепетівського зенітного ракетного полку Повітряного командування «Захід» Повітряних Сил ЗС України. 

Від початку повномасштабного вторгнення він виконував бойові завдання на Харківщині. Загинув 24 березня 2022 року поблизу міста Ізюм.

Відео дня

Артема нагородили орденом «Золота зірка» посмертно. Звання присвоєно указом Президента за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України та вірність військовій присязі від 2 квітня 2022 року. Найвищу державну нагороду вручив рідним Артема Президент України Володимир Зеленський на Софійській площі у Києві 24 лютого 2023 року.

А днями пам’ять про Героя вшанували у Шепетівці. Ім’я Артема Слісарчука увіковічнили на меморіальній дошці, яку встановили на фасаді навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-III ступенів - гімназія». Тут навчався Герой. 

— Ім'я Артема Олександровича Слісарчука назавжди залишиться викарбуваним на сторінках історії нашої громади. Його юне життя, поруч із десятками наших земляків, забрала російсько-українська війна, — пишуть на сторінці Шепетівської міської ради. 

Відкрили дошку пам'яті міський голова Віталій Бузиль та Алла Анатоліївна — мати Артема. Освятив меморіальну дошку Протоієрей Православної церкви України Василь Гетьман. Присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять українських воїнів, та поклали квіти до меморіальної дошки.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Евгений Фаддеев

    Літуни всі Герої (звісно не принижуючи інші рода військ , взагалі всі наші воїни Герої). Прізвищами цих люлей потрібнл вулиці назвивати. Самі відчайдушні і сміливі люди.

keyboard_arrow_up