У Славуті судили ухилянта від мобілізації. Йому дали 3 роки

У Славуті судили ухилянта від мобілізації. Йому дали 3 роки
Фото ілюстративне. Колаж 24 каналу
  • Чоловіку дали повістку, але він так і не з’явився до терцентру комплектування та соціальної підтримки. 

Днями у Славуті судили ще одного призовника. Про це розповіли в обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки. 

33-річний чоловік, будучи придатним до військової служби, отримав повістку про відбуття на навчальні збори та проходження військової служби. Але він ухилився від призову без законних підстав.

— Замість виконання свого обов’язку та захисту Батьківщини, у той час, коли країна цього потребує як ніколи, обвинувачений без поважних причин не з’явився на вказану дату і час на збір, — йдеться в повідомленні. 

Відео дня

Славутський міськрайонний суд присудив чоловіку 3 роки ув'язнення. 

Нагадуємо, військовозобов’язаним громадянам, віком від 18 до 60 років, на час дії правового режиму воєнного стану потрібно постійно мати при собі документи, що посвідчують особу і військово-облікові документи та на вимогу надавати їх для перевірки уповноваженим особам спільних патрулів, додають у військкоматі. 

Військовозобов’язані чоловіки, які прибули у Хмельницьку область для тимчасового чи постійного проживання з інших регіонів, повинні невідкладно звернутись до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, щоб стати на військовий облік.

- На жаль серед військовозобов’язаних, як хмельничан, так і внутрішньо переміщених чоловіків є чимало тих, хто порушує вимоги законодавства про військову службу та військовий обов’язок, - йдеться в повідомленні терцентру. 

За порушення правил військового обліку та ухилення від призову передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (40)
  • Наталья Соколова

    А депутати чого ще не у в'язниці?
  • Наташа Авдеева

    Правильно і зробив за то живий буде
  • Irness Irness

    За 8о посадили,  ХАЙ  самі йдуть на війну  та їх діти
  • Дарья Ворона

    Зато живий буде

keyboard_arrow_up