У Старокостянтинівській громаді до ПЦУ перейшли одразу 8 парафій

У Старокостянтинівській громаді до ПЦУ перейшли одразу 8 парафій
Фото зі сторінки Хмельницької Єпархії ПЦУ

Всі вони вийшли зі складу УПЦ разом зі своїми настоятелями. 

У вівторок, 2 травня, в Старокостянтинівській громаді аж 8 парафій вийшли зі складу Української Православної Церкви та перейшли до ПЦУ. Про це інформує Хмельницька Єпархія Православної Церкви України. 

- До складу Старокостянтинівського благочинного округу Хмельницької єпархії, шляхом об‘єднання в ПЦУ, були прийняті парафії, які разом зі своїми настоятелями вийшли з підпорядкування московського патріархату, — йдеться в повідомленні. 

Які парафії увійшли до складу ПЦУ:

Відео дня

Керуючий Хмельницькою єпархією єпископ Павло видав відповідні Укази про їхнє прийняття у склад Хмельницької єпархії ПЦУ. Разом з тим місцеві жителі пишуть в коментарях, що один із священиків, який вийшов із УПЦ, ще рік тому був іншої думки і навіть погрожував вірянам. 

— Коли на зборах один з цих священиків проклинав парафіян, погрожував, і не підтримував свою паству. Втратив 2 приходи. Кричав що ПЦУ не канонічна церква і він свого єпископа не зрадить. А тепер боячись втратити останній приход переходить... Хочеться повірити, що його дії щирі і Бог йому суддя. Цей священик є на фото. Якби він підтримав громаду рік тому на зборах мав би повагу і любов від прихожан. А зараз село в шоці, — пише користувачка Наталія Лисюк. 

Нагадаємо, нині Хмельницька область в країні являється лідером за кількістю переходів з УПЦ (мп) до ПЦУ. На сайті RISU вказано, що за їхніми даними після 1 січня 2023 року до ПЦУ перейшов 21 храм в Хмельницькій області:

Також регіон є другою областю в Україні за кількістю церков УПЦ (мп). Дивіться карту переходів на сайті Духовного Фронту України.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (50)
  • Марія Іванівна

    Особливо той що білому . Мабуть вагітний... Їм треба влаштувати екзамени, щоби мало не показалося.

    Ростык Казик reply Марія Іванівна

    Марія Іванівна
  • Тамара Пилипчук

    Хай всі виходять , хто бажає , але "руля" їм не давати , поки не докажуть свою відданість укр. державі.В храм хай приходять , як прості прихожани .
  • Потрясающая РУssofОБИЯ

    Не перешли, а отжали храмы, куда никто не ходит
  • Василь Шевчук

    Не подобається мені це, таке враження, що московія запускає троянських коней в нашу церкву!!!

keyboard_arrow_up