У церкві в Старокостянтинові знайшли десятки книг та журналів про росію (ФОТО)

У церкві в Старокостянтинові знайшли десятки книг та журналів про росію (ФОТО)
Колаж vsim.ua
  • Ревізійна комісія перевірила бібліотеку Церкви Різдва Богородиці. 

  • Серед іншого знайшли “різдвяні послання від патріарха московського кирила”, “сказанія о руской зємлє”, “антипрививочну” літературу. 

Близько тисячі осіб минулої суботи, 8 квітня, у Старокостянтинові проголосували за перехід Свято-Різдво-Богородичного храму із УПЦ (мп) до ПЦУ. Після того до церкви прибічники моспатріархату впустили комісію та священика. 

У середу, 12 квітня, місцеві активісти опублікувати світлини того, що знайшла в церкві ревізійна комісія. Допис опублікував голова громадської організації “Старокостянтинів небайдужий” Сергій Худий. 

— На фото маленька частина бібліотеки Церкви Різдва Богородиці (біля базару) у Старокостянтинові. Практично уся література і частина матеріальних цінностей були вивезені з храму ще перед зборами громади про перехід до ПЦУ, це те, що не встигли забрати. Куди всі ці роки дивилося СБУ? — питає Худий. 

Відео дня

На світлинах “різдвяні послання від патріарха московського кирила”, “сказанія о руской зємлє”, “антипрививочна” література та багато іншого. 

— Ось чим годували старокостянтинівців багато років. Якщо це не російська церква, то навіщо їй така література? Відділення фсб у вигляді УПЦ (мп) мають бути заборонені в Україні! — обурюється автор. 

Тут і далі фото зі сторінки Сергія Худого

 

Також додамо, що в Свято-Георгіївській церкві на Франка під час ревізії знайшли портрет російського царя Микола ІІ. Про це повідомив блогер Андрій Попик. 

Фото зі сторінки Андрія Попика

Нагадаємо, в соборі на Володимирській у Хмельницькому також знайшли бібліотеку з російськими книгами та газетами. З-поміж усього пропагандистський посібник “О россии” Ільїна, “россия перед вторым пришествием”, “русская идеология”, вісник “Трибуна русской мысли”, CD-диск, підписаний “Мы — русские”, заповіт російського імператора Олександра ІІІ та дуже багато ідеологічних газет, статей та журналів. Детальніше про це читайте за посиланням

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Роман Городецкий

    А хтось хоч читав, що в тих книгах написано?
  • Evgeniy Boyko

    Слава Богу. що не про Монголію.
  • Іванна Ткачук-Ружицька

    А ще кажуть що вони не московські попи...
  • ЧитачЧитачів

keyboard_arrow_up