В соборі на Володимирській знайшли бібліотеку з російськими книгами та газетами (ФОТО)

В соборі на Володимирській знайшли бібліотеку з російськими книгами та газетами (ФОТО)
Тут і далі фото зі сторінки Андрія Попика

Десятки книг про росію та її відродження, вісники та газети російських ЗМІ, диски, підписані “Мы — русские”, фото патріархів та заповіт російського царя — все це знайшли під час ревізії в Свято-Покровському кафедральному соборі, який до вчорашніх подій належав до УПЦ (мп). Розповідаємо деталі.

Недільний ранок, 2 квітня, в Хмельницькому вибухнув черговим релігійним скандалом. В Свято-Покровському кафедральному соборі УПЦ (мп) священик побив військового. 

Новина швидко набрала розголосу по всій Україні. Хмельницькі активісти організували збір людей під церквою на Володимирській. На акцію прийшло близько 3,5 тисяч хмельничан. З них понад тисячу прихожан храму проголосували за вихід собору із моспатріархату та перехід під юрисдикцію ПЦУ. 

Після того у храмі розпочали ревізію майна, аби невдовзі відновити в ньому богослужіння Православної Церкви України. 

Відео дня

Під час ревізії з’ясувалось, що в соборі є підвал. У ньому священики УПЦ (мп) облаштували цілу бібліотеку — книги, газети, вісники, диски та чимало іншого. Та знахідка шокувала ревізорів. 

Адже вся література була російською мовою та про росію. Фото того, що знайшли в Свято-Покровському соборі на своїй сторінці у Фейсбук виставив хмельницький блогер Андрій Попик. 

— Жесть! Куди всі роки дивилось СБУ? Ось лиш маленька частина бібліотеки того Собору в Хмельницькому, в якому вчора московські попи побили українського військового, і який вчора перейшов в підпорядкування до ПЦУ. Я був шокований коли це все побачив! — пише блогер. 

З-поміж усього пропагандистський посібник “О россии” Ільїна, “россия перед вторым пришествием”, “русская идеология”, вісник “Трибуна русской мысли”, CD-диск, підписаний “Мы — русские”, заповіт російського імператора Олександра ІІІ та дуже багато ідеологічних газет, статей та журналів. 

Аби переглянути всі фото - гортайте вбік:

— Подивіться, чим запліднювали мозок прихожанам всі ці роки? Кажете телевізор? Ні! Ось такі попи, книжечками журналами, газетками… Якщо це не російська церква, то навіщо їх така російська нацистська література? І так, ЖОДНОГО видання про Україну та Українців!!! — додає Андрій Попик. 

Аби переглянути всі фото - гортайте вбік:

В самому соборі на видному місці висить Грамота, підписана “патріархом московським і всія русі”. 

Додамо, що вчора мер Хмельницького Олександр Симчишин назвав УПЦ (мп) “московською феесбешною агентурою” та “феесбешним кублом”. Він зазначив, що моспатріархат має бути заборонений по всій країні.

— Філіали ФСБ в Україні мають бути заборонені на державному рівні! Депутати обласних і міських рад повинні педалювати цей процес, якщо центральна влада зволікає. Це потрібно вирішувати раз і назавжди, як з пам'ятниками Леніну і Компартією, — закликав Попик.

Нагадаємо, що наразі в храмі тривають перереєстраційні заходи. Священики ПЦУ описують майно, яке належить до кафедрального собору. Після того храм буде опечатано і лише після того тут буде здійснювати богослужіння Православна Церква України.

Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua. 

Передісторія

Нагадаємо, зранку депутат облради Віктор Бурлик повідомив, що військовий Артур Ананьєв пішов в московський храм щоб задати питання «Скільки людей ще має загинути, щоб люди перестали ходити в московський патріархат?» Натомість священик накинувся на бійця. На місце викликали поліцію. Деталі та відео події читайте в матеріалі У соборі Хмельницького прихильники моспатріархату побили військового (ВІДЕО)

Очевидці, які на той момент були на службі, кажуть,що військовий є ініціатором конфлікту. А в УПЦ взагалі заявили, що переодягнений у військового провокатор вчинив розбій у кафедральному соборі.

Додамо, що поліцейські затримали військового за статтею 173 КупАП. Це — дрібне хуліганство. А за фактом побиття військовослужбовця, зафіксованим на відео, слідчі відкрили кримінальне провадження стосовно священика за ч.2 статті 296 Кримінального кодексу України — “Хуліганство”. 

На інцидент відреагували в мерії та ОВА. Найближчим часом на позачерговій сесії міської ради депутати мають припинити користування УПЦ (мп) усіма земельними ділянками на території громади. А також ініціюють такі ж рішення до обласної та районної рад. В ОВА ж попросили хмельничан знизити градус напруги та надати можливість відповідним службам розв’язати конфлікт у правовий спосіб. Детально читайте про це у матеріалі В УПЦ (мп) хочуть забрати усі земельні ділянки, що входять до Хмельницької тергромади, – Симчишин

Також військовий Артур Ананьєв розповів чому на нього накинулись священнослужителі та як все відбувалося. Нині захисник звільнений зі служби в ЗСУ.  Артур каже, що на нього “накинулись попи”. Люди почали його бити, душити, він не мав чим дихати. Більше про це читайте у матеріалі “Мене били, душили і кинули на підлогу”: хмельницький військовий розповів про бійку в соборі моспатріархату

До слова, не вперше хмельничани за останній рік провокують інциденти на релігійному ґрунті. Днями скандально відома кам’янчанка Вікторія Кохановська біля Києво-Печерської сказала журналістам 5 каналу про ліквідацію чинної влади. А тоді почала розповідати про поділ України. За її словами, Буковина відійде від Румунії, Закарпаття — до Угорщини, до Польщі відійде Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ та Одеса. Детально про це читайте в матеріалі Скандально відома кам’янчанка Вікторія Кохановська заговорила про поділ України (ВІДЕО)

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (25)
  • Es fero

    ХТО ГОЛОСУВАВ ЗА ПОРРО В 2014- ВИ СЛІПІ ЧИ ГЛУХІ? ЩО ВІН ВАМ ОБІЦЯВ? ДЕ ОБІЦЯНКИ? ЩО ЗРОБИЛИ З КРАЇНОЮ? ЗА ЩО ЗАГИНУЛИ ЛЮДИ НА МАЙДАНІ? ЗА ТЕ ЩО ВИ В ШКОЛАХ САДКАХ ПОМІНЯЛИ ЗАВІДУЮЧИХ ДИРЕКТОРІВ?????????????
  • Олекса Шумейко

    Цікаво, чим займалося тридцять років СБУ!

    Es fero reply Олекса Шумейко

    при янику може в сбу були з фсб

    Читач38 reply Олекса Шумейко

    Хай перевірить батьків Симчишина. Може вони служили сатанинському КПРС.

    Читач71 reply Читач38

    Спитай свого діда,батька кими вони були при совєтах.
  • Анатолій Паляниця

    Це потрібно було зробити ще в 2014 році!
  • Віталій Українець

    Вірю що не спаде високп сінусоїда духовної очистки України ще тривалий час-тобто до повного завершення процесу!

    На черзі церква біля центр.базару та біля трепдачі якою керує колишній вбивця піп Олександр який прибув до нас з нетрів московії!

    читач34 reply Віталій Українець

    Авжеж, логічно буде перевірити всі церкви мп в Хмельницькій громаді і як наслідок-позабирати в них землі ,розірвати договори і відправити за  рузкім кораблем!

keyboard_arrow_up