У якому мікрорайоні Хмельницького найкраща інфраструктура (ІНФОГРАФІКА)

У якому мікрорайоні Хмельницького найкраща інфраструктура (ІНФОГРАФІКА)
  • В кожному мікрорайоні щільність інфраструктури різна.

  • Ми проаналізували кількість об’єктів за місцевостями Хмельницького.

  • Результати дозволили пояснити, від чого це залежить.

Інфраструктура мікрорайонів Хмельницького розвинена по-різному. На це впливають різні чинники. Це й історичні особливості, й віддаленість від центру міста, й переважний тип забудови. Ми проаналізували інфраструктуру мікрорайонів Хмельницького та пропонуємо вам дізнатися найцікавіше.

Для аналізу ми обрали шість типів об’єктів — школи, дитсадки, медичні заклади, бібліотеки, готелі та храми. При цьому враховували всі типи власності. Інформацію про розташування об’єктів брали з Карт Google, сайтів місцевих органів влади, сервісів бронювань. Для перегляду шарів даних на карті скористайтеся кнопкою, що розташована ліворуч внизу.

Відео дня

Як з’ясувалося, об’єкти інфраструктури в Хмельницькому розміщені досить нерівномірно. Найменше їх у трьох мікрорайонах, які колись були селами, а саме у Ружичній, Книжківцях та Лезневому. Якщо розглянути розташування всіх об’єктів на карті, а таких загалом 232, то можна помітити залежність від щільності населення. Чим вона менша, тим менше інфраструктури.

Зокрема, мало об’єктів мають території з переважно одноповерховою житловою та промисловою забудовою. Також простежується залежність від відстані до центру міста. З її зростанням щільність інфраструктури зменшується.

Найвища щільність інфраструктурних об’єктів спостерігається у масивах багатоповерхової забудови, яка сформована приблизно до початку XXI століття. Щонайперше, йдеться про Центр, Виставку та Південно-Західний мікрорайон.

Тим часом Озерна та масив забудови на Трудовій мають меншу щільність інфраструктури. Житлове будівництво на цих територіях активно триває останніми роках. Це дозволяє зробити висновок про те, що зведення та здача в експлуатацію інфраструктурних об’єктів «запізнюється» у порівнянні з житлом. Загальну кількість інфраструктурних об’єктів за мікрорайонами та типами переглядайте на діаграмі.

 

Мікрорайонами з найбільш розвиненою інфраструктурою є Центр та Південно-Західний. «Тримати планку» їм дозволяє, перш за все, значна кількість закладів охорони здоров’я. Третьою за розвитком інфраструктури є Виставка. Вибитися в лідери її допомогли, знову ж таки, медзаклади, а також найбільша у Хмельницькому кількість дитсадків. Детальну інформацію про мікрорайони та кількість об’єктів інфраструктури в них дізнавайтеся з інфографіки.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Амели Амели

    Центр)))
  • наталия литвак

    Ні,дуже погано добиратися до центру
  • Саня Побережник

    выставка что тут думать!!!!)
  • Ірина Анатоліївна

    Мені подобається

keyboard_arrow_up