У збитому на Донеччині літаку загинули спікер Всесвітньої організації охорони здоров'я та голландський сенатор

У збитому на Донеччині літаку загинули спікер Всесвітньої організації охорони здоров'я та голландський сенатор
Серед 280 загиблих пасажирів «Боінгу-777», збитому 17 липня, ймовірно перебували 108 делегатів Всесвітнього конгресу боротьби зі СНІДом.

Серед них був речник Всесвітньої організації охорони здоров'я Гленн Томас та група вчених, які прямували до Австралії на міжнародний конгрес, присвячений проблемам боротьби зі СНІДом. Також у літаку знаходився всесвітньовідомий дослідник ВІЛ/СНІД, нідерландець Йоп Ланге. Вчені прямували на конференцію до Мельбурна, повідомляє інформагенція dpa з посиланням на міжнародне співтовариство боротьби зі СНІД (International AIDS Society), повідомляє dw.de.

Пізніше цю інформацію підтвердили у фонді PharmAccess, який опікується питанням полегшення доступу хворих на СНІД до необхідних медпрепаратів і засновником якого був Ланге. Речник фонду Отто Шеллекенс, зокрема, назвав загибель нідерландського вченого великою втратою, цитує інформагенція AFP.

Також на борту збитого малайзійського літака, що виконував рейс із Амстердама до Куала-Лумпура, знаходився член Першої палати парламенту Нідерландів Віллем Віттевеен.
Про це повідомляє сайт Сенату, передає кореспондент Укрінформу.

Відео дня

Літак авіакомпанії Malaysia Airlines з 298 пасажирами та членами екіпажу на борту, що слідував рейсом MH17 за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, розбився 17 липня неподалік від Шахтарська Донецької області.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • PAL

    Ох и не простят кому то, за этих людей.
  • PAL

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:25 ВСІМ Бізнес-ліга 2024 - відеоогляди матчів 1-2 туру play_circle_filled 18:06 Великодній ярмарок у центрі Хмельницького: збиратимуть гроші на турнікети 17:27 Працівник судової охорони обіцяв підслідному поліцейському «вирішити» питання з кримінальною справою, — ДБР 16:52 Яка зарплата у головного поліцейського Хмельницького району. Огляд декларації Василя Птащука Від читача 16:47 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 16:14 У хмельницькому «Електротрансі» є 88 вакансій (СПИСОК) 15:40 «Мені потрібен син, а не герой»: спогади про 21-річного розвідника Олексія Вітюка photo_camera 15:27 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:42 У Хмельницькому відремонтували терапевтичне відділення міської лікарні photo_camera 12:45 У Хмельницькому на два тижні відключать гарячу воду (АДРЕСИ) 12:06 Житель Хмельницького району вкрав квіти з могили загиблого воїна 11:41 ВСІМ Бізнес-ліга 2024: календар матчів 4 травня 11:26 Як хмельничани називають дітей: підбірка рідкісних і поширених імен за квітень 11:22 Що таке зубні імпланти, чи боляче їх ставити і як довго служитимуть. Огляд стоматологій Хмельницького 10:11 Допомога рідним військових й пораненим захисникам: прийом будуть вести в Славутському ЦНАПі 09:03 У Хмельницькій міській раді скликають сесію: які питання розглянуть
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up